Kazik70 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Lepiej zanurzyć pompke w jakimś pojemniku czy przerobić ją na niezatapialną? Jakie są plusy i minusy jednego i drugiego rozwiązania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Było, było i jeszcze raz było. Żeby nie robić tylko OT ja jestem za niezatapianiem pompki, bo nie lubię pojemników tego typu w kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 A może jakiś link to sobie oblukam, szukałem ale nic nie znalazłem, no ale skoro było to źle szukałem :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Ludzie weźcie pomuszcie :( ciągle nie moge tego znaleźć :? sprawa chyba jest w ręcz banalna dla tych co dłużej w tym siedzą. Więc niech ktoś coś tu wklepie, link chociaż jakiś. A może ja źle wpisuje w tą wyszukiwarke, czy pompka np niezatapialna ma jakąś inną fachową nazwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Tematow jest od za****a wpisz np: zatapialna Ja osobiscie optuje za niezatapialna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 :evil: wpisałem zatapialna i nic!!!! albo ja jestem ślepy (a jestem) albo sobie ktoś jaja robi znalazłem jedynie pare szczątkowych informacji w postach o podobnej tematyce. Jeśli było to tyle razy to niech ktoś w końcu w stawi jakiś link, albo napisze otym, tak żeby było wyłożone jak krowie na miedzy. Pisanie że już to było, wcale mi nie pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Kazik70 - bynajmniej jaj z Ciebie nie robie, ale nie pisalem ze jest temat o takiej dokladnie nazwie - informacjie ktorych szukasz rozwalone sa na wiele tematow o pompkach (i w tym sensie pisalem ze jest duzo). Musisz troche niestety poczytac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Czytałem, czytałem i wsumie nic nie wyczytałem, ciężko coś wyczytac dlatego założyłem tego posta, żeby ktoś kto siedzi dłużej na tym forum, napisał co wyczytał :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 niezatapialna Plusy: - nie trzeba stosowac zbiornika - (ewentualne) grzanie sie pompki nie podgrzewa wody - niektorzy twierdza ze jest ciszej Minusy: - ewentualne przerobki pompki na niezatapialna zatapialna Plusy: - nie trzeba sie meczyc z przerobkami pompki - dwa miejsca mniej gdzie moze nastapic wyciek ;) Minusy: - trzeba zastosowac pojemnik (niektorym przeszkadza wizualnie) - glosniej (z tym to roznie mowia) - przy ukladzie otwartym i mocnych pompkach turbulencje wody INFO "POZBIERANE" Z ROZNYCH TEMATOW ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 No widzisz, nie można było tak odrazu :D Może jeszcze ktoś coś do tego dorzuci. Naprawdę wielkie dzięki ci za to, dokładnie o coś takiego mi chodziło. Dlaczego nie napisałeś tego odrazu? Chyba to nie boli, a może :) Ja jeszcze dodam, że więcej wody to większa pojemnośc ciepła więc plus dla pojemnika i pompki w nim zatopionej :) I minus bo nie które pompki moga podgrzewać wode. Jeśli to tyle, to chyba nie ma to dużego znaczenia jaką droge wybiorę i tak będzie dobrze :D szczerze to myślałem że może to mieć większe z naczenie :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Naprawdę wielkie dzięki ci za to, dokładnie o coś takiego mi chodziło.Nie ma sprawy - wplac 15PLN + 22VAT do mojego banku na Kajmanach bedziemy kwita :P :wink: :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 No widzisz, nie można było tak odrazu :D Może jeszcze ktoś coś do tego dorzuci. Naprawdę wielkie dzięki ci za to, dokładnie o coś takiego mi chodziło. Dlaczego nie napisałeś tego odrazu? Chyba to nie boli, a może :) Szukanie też nie boli!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 :x przecież szukałem i przed i po założeniu postu. Przyda się innym, którzy będą tego szukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...