j.h.hudy Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 qpiłęm taką bude za 5 zeta :D nie ma boków wiec pomyslalem sobie ze qpie płyty akrylowe albo plexy grubosci 3 mm , załoze je i walne do środka diody jasne. a wy macie jakis pomysł ??? wymiary budy : 38x62x18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 z tą plexą dobry pomysł tylko zamiast katod daj 2 katody (Sunbeam the best), bo LED'ki to świecą jakby chciały, a nie mogły :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 oki , na początek dam boki z plexy albo akrylu , i 10 diod super jasnych , blue , white , red. potem hmmmm , no wlasnie , co potem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 diód niet! ! ! wydasz kasę i stwierdzisz, że wyrzuciłeś złocisze w błoto, tak jak większość ludziska na tym forum, bierz do razu katodę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 jak jusz dam katode to co potem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 hudy chcesz miec swojego moda czy to co my ci powiemy ? think about it :wink: modyfikacja powinna byc dobrana wzgledem wlasnych upodoban i zdania a nie na czyims buda fajan jak za 5 zl zalatw mi taka :P dam 10 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 blue , white , red, yellow, green, orange, purple. To jak lekcja angielskiego dla początkujących, temat zajęć "On the odpust" :> potem hmmmm , no wlasnie , co potem???Może trzeba było założyć topic jak już byś się tego dowiedział? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 obudowe qpiłem w komisie komputerowym :] , to była ostatnia , mogłem qpić z zasilaczem za 30 zeta. narazie wsadze dwie katody i z 5 diodek no i akrylowe boki, potem wyswietlacz lcd lpt do zaslepki , potem hmmmm , wiem wc firmy cpc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 I choinkę do środka zamiast karty graficznej! nc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 hudy : widze ze masz taka sama obudowe jak ja , tyle ze ja niedawno za nia dalem 100 zl :evil: , po wakacjach tez bede robic moda i ciekawe co komu wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 ja narazie zrobie tylko boki z plexy i wsadze tam katody. Ryba_8 - nie jestes fanem modowania czy tylko mi sie wydaje???? tayler powiedz mi czy tobie ta buda tesz tak sie chwieje jak nią ryszasz??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zamiast calosci z plexy, rusz mozgownica i moze wykorzystaj blache aluminiowa ryflowana :P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAYDAY. Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 SpiderMan taka blaszka "trooszkę "kosztuje. Myślałem o zrobieniu z niej całej budy do czasu wizyty w obi czy innym markecie budowlanym. 1x1m 250zł czy jakoś tak . Fakt, po polerce buda byłaby pikna i napewno cicha bo blaszka gruuba. A może znasz jakąś hurtownie w okolicach wawy? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 A kto kaze Ci w OBi kupowac ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAYDAY. Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 To podaj namiary na sklep z dobrymi cenami:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 I choinkę do środka zamiast karty graficznej! nc co prawda nie zamiast karty graficznej ale jest ;] hehe zdjecie jeszcze ze swiat ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAYDAY. Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 BUAHAHAHAHAHA :D bartool to jest mocne :D No ale IMHo troche przesadzone, na Wielkanoc dales jaja do srodka :D :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 I choinkę do środka zamiast karty graficznej! nc co prawda nie zamiast karty graficznej ale jest ;] hehe zdjecie jeszcze ze swiat ;] Dzięki :!: To lubię :!: I o to chodziło. j.h.hudy - jestem, ale rozsądnego. Dla mnie modding oznacza: 1) podniesienie funkcjonalności układu 2) zmniejszenie kosztów urzytkowania, zmniejszenie dotkliwości urzytkowania (głośność, pobór prądu, inne takie) 3) zwiększenie estetyki układu bez >>dodatkowych<< kosztów Stąd, używam darmowych i bardzo tanich materiałów, przy zastrzeżeniu wysokiej jakości, chodzę do najtańszych sklepów, o ile to możliwe kupuję ilości hurtowe, używam technik modelarskich i rodem z przemysłu lotniczego. CO do swojego kompa, to jest to zlepek części, które mi pozostały po klientach. Kiedyś został mi lakier, to polakierowałem, zostało mi DVD, to wsadziłem, tylko procek po spaleniu musiałem zakupić i z tego powodu byłem bardzo nieszczęśliwy. Co do tanich materiałów, to blacha alu droga jest była i bedzie. Zamiast można by użyć blachy ocynkowanej z podklejonymi wzmocnieniami od tylca. Co do plexy na cały bok, to będzie wyglądać obleśnie. Wyobraź sobie lodówkę z wystającym styropianem z drzwi, trochę poniżej klamki. Bo nie opłacało się plastikiem zasłaniać! Kpina! A) zrób ramkę B) namaluj ramkę od spodu c) namaluj ramkę z obu stron D) Powyginaj plexę E) za blachę i gięcie zapłącisz mniej niż za plexę 3mm na miditowera. I szukaj, szukaj, szukaj: www.pf.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 BUAHAHAHAHAHA :D bartool to jest mocne :D No ale IMHo troche przesadzone, na Wielkanoc dales jaja do srodka :D :?: jajek nie dawalem ;] dalem qrczaczka ale zostal zmielony przez wiatrak na procku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 wogule nie mam pomysłu :/ qpic plexe i farbą albo okleiną zrobić takie coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 kawalek 50x50x3 kosztuje w praktikerze okolo 15zl... bys usial brac kawalek 50x100 a ile on kosztuje to nei wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 uuu to drogo :/ hmm , gdzie mi to przytną , bo jak ja to wytne to bedzie krzywe jak polska droga :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 hudy: u siebie nie zauwazylem zeby sie kolebotala ale moze dlatego ze on jest przestosowana do tego zeby stac w plastykowych podstawkach , ktore wlasnie ja uzywam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 ja nie mam zadnych podstawek tylko 4 gumowe ''filce'' podklejone. hmmm moze ta moja buda jest pogieta , hmmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 ja cielem zwyklym brzeszczotem i wyszlo prosty ;] (no w miare:) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 diód niet! ! ! wydasz kasę i stwierdzisz, że wyrzuciłeś złocisze w błoto, tak jak większość ludziska na tym forum, bierz do razu katodę :P A miałeś w łapkach super jasne ?? Kumpel 10 takich do budy włożył (niebieskie) i wieczorkiem aż za jasno i ma miły "alien blue" w budzie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Dlaczego "alien"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Dlaczego "alien"? bo wstawki in english są cool i trendy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 :lol: :lol: :) :D :D :lol: :lol: :) :) :lol: :lol: :P :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...