Skocz do zawartości
j.h.hudy

Modyfikacja big towera.....

Rekomendowane odpowiedzi

blue , white , red

, yellow, green, orange, purple. To jak lekcja angielskiego dla początkujących, temat zajęć "On the odpust" :>

potem hmmmm , no wlasnie , co potem???

Może trzeba było założyć topic jak już byś się tego dowiedział?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obudowe qpiłem w komisie komputerowym :] , to była ostatnia , mogłem qpić z zasilaczem za 30 zeta.

narazie wsadze dwie katody i z 5 diodek no i akrylowe boki, potem wyswietlacz lcd lpt do zaslepki , potem hmmmm , wiem wc firmy cpc :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpiderMan taka blaszka "trooszkę "kosztuje. Myślałem o zrobieniu z niej całej budy do czasu wizyty w obi czy innym markecie budowlanym. 1x1m 250zł czy jakoś tak . Fakt, po polerce buda byłaby pikna i napewno cicha bo blaszka gruuba.

A może znasz jakąś hurtownie w okolicach wawy?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I choinkę do środka zamiast karty graficznej!

nc

co prawda nie zamiast karty graficznej ale jest ;]

Dołączona grafika

hehe zdjecie jeszcze ze swiat ;]

Dzięki :!: To lubię :!:

I o to chodziło.

j.h.hudy - jestem, ale rozsądnego. Dla mnie modding oznacza:

1) podniesienie funkcjonalności układu

2) zmniejszenie kosztów urzytkowania, zmniejszenie dotkliwości urzytkowania (głośność, pobór prądu, inne takie)

3) zwiększenie estetyki układu bez >>dodatkowych<< kosztów

Stąd, używam darmowych i bardzo tanich materiałów, przy zastrzeżeniu wysokiej jakości, chodzę do najtańszych sklepów, o ile to możliwe kupuję ilości hurtowe, używam technik modelarskich i rodem z przemysłu lotniczego. CO do swojego kompa, to jest to zlepek części, które mi pozostały po klientach. Kiedyś został mi lakier, to polakierowałem, zostało mi DVD, to wsadziłem, tylko procek po spaleniu musiałem zakupić i z tego powodu byłem bardzo nieszczęśliwy.

Co do tanich materiałów, to blacha alu droga jest była i bedzie. Zamiast można by użyć blachy ocynkowanej z podklejonymi wzmocnieniami od tylca.

Co do plexy na cały bok, to będzie wyglądać obleśnie. Wyobraź sobie lodówkę z wystającym styropianem z drzwi, trochę poniżej klamki. Bo nie opłacało się plastikiem zasłaniać! Kpina!

A) zrób ramkę

B) namaluj ramkę od spodu

c) namaluj ramkę z obu stron

D) Powyginaj plexę

E) za blachę i gięcie zapłącisz mniej niż za plexę 3mm na miditowera.

I szukaj, szukaj, szukaj: www.pf.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

diód niet! ! !

wydasz kasę i stwierdzisz, że wyrzuciłeś złocisze w błoto, tak jak większość ludziska na tym forum, bierz do razu katodę  :P

A miałeś w łapkach super jasne ??

Kumpel 10 takich do budy włożył (niebieskie) i wieczorkiem aż za jasno i ma miły "alien blue" w budzie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi