rOg@s Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 mam bloczek orbitala na szybkozlaczkach sm 9/12 i chcialbym je wymienic na krucce choinkowe o srednicy wewenetrznej 12 mm i moje pytanie czy moge uszkodzic plexe na moim bloczku i czy wogule jest mozliwe odkrecenie tych szybko zlaczek bo chyba sa tez klejone :/ plisssss niech ktos odpowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Były prawdopoodbnie uszczelniane silikonem... plexy nie powinieneś uszkodzić, ale gwint moze ucierpieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Watpie czy odkrecisz, na pewno nie bedzie latwo, Mate wkleja je chyba na jakims kleju epoksydowym. Z Nukleona swojego wykrecalem z oporami mocnymi. Blok w imadlo i spory klucz, dlugie ramie i w koncu poszlo. Ale uwazaj, zeby plexa nie pekla, oczysc potem gwint jakas sczoteczka, albo igla z pozostalosci kleju (w plexie) Nowe krocce najlepiej zaizoluj gwint ich tasma teflonowa, a nastepnie przesmaruj lekko silikonem i dokrec z wyczuciem, zebys gwintu nie rozsadzil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 ugadalem sie z kuzynem i jemu dam moj blok on mi da kase a ja sobe kupie nowy w 4maxie z kroccami nk 16 :] i po bulu w poniedzialek wycieczka na ligote do 4maxa :) UPDATE !!! zlozylem cale wc na tym orbitalu sm9/12 mam kadeta na nim dwa wentyle 80 mm 7.5 V , pojemnik litrowy z pompka 800 l/h w srodku , proc 2100mhz 1.616V (relane) i mam 42 stoponie podczas liczenia seti przez okolo 1.5 h , to dobry wynik czy mogloby byc lepiej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 W 4maxie sa drogie bloki :P Pozatym na rynku pojawil sie nowy gracz :P Lepiej imho przemyslec pochopny zakup w 4maxie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 W 4maxie sa drogie bloki :P Pozatym na rynku pojawil sie nowy gracz :P Lepiej imho przemyslec pochopny zakup w 4maxie :D Te twoje wstawki powoli zaczynają wnerwiać. Co do temp... IMO jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Ok zrozumialem. Przemyslec by mogl kilka kwesti, chocby to, ze zlaczki da sie odkrecic przy odrobinie ostroznosci z sukcesem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...