Skocz do zawartości
tHuNaR

Norton i W32.Spybot.Worm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam od kilku dni nastepujacy problem, otoz Norton wyswietla mi co jakies 15 - 20 min komunikat o usunieciu tego wirusa, w Activity Log mam juz od groma wpisow o tym. Skanowalem dysk rowniez przez http://wirusy.onet.pl i tutaj nic nie znalazlo. Caly czas usuwany jest plik TFTP[jakies cyferki], podobno przenosi sie przez mIRC, ale on zostal odinstalowany, i nie mam pojecia co do innych przczyn, system WinXp, Norton InternetSecurity 2003.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przywracanie systemu masz wyłączone ?

The following instructions pertain to all current and recent Symantec antivirus products, including the Symantec AntiVirus and Norton AntiVirus product lines.

1. Disable System Restore (Windows Me/XP).

2. Update the virus definitions.

3. Restart the computer in Safe mode or VGA mode.

4. Run a full system scan, and delete all files that are detected as W32.Spybot.Worm.

5. Delete the value that was added to the registry.

6. Delete any zero-byte files in the Startup folder.

Cytat z LINK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wielkie, to przywracanie systemu chyba pomoglo, bo jak narazie sie nie pokazuje, a bylem swiecie przekonany, ze to wylaczylem, jak widac swiecie nie wystarczy

pozdrawiam

Update :

Sorry pochwalilem dzien przed zachodem slonca, dalej sie pojawia, tyle ze rzadziej... WTF ?! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi