ser_visant Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Hi, Mówiąc o problemach - u mnie ta gra to max 3 minuty i - zwis (na radeonie 8500LE) - Testowałem na Radeonie 9000 lub 9000 Pro i działało OK - kilka godzinek.... (konfiguracja pozatym bez zmian) - Testowałem na 3 różnych MoBo z radeonem 8500LE - cały czas zwisy... - Włożyłem innego 8500 - też zwis (ale inaczej niż na moim - tu nie widać "rozwalonych" textur - na moim kolorowo i dziurawo) - Pytałem znajomego u niego na 8500LE śmiga aż miło (on mieszka za daleko - więc tej karty nie mogę <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> do testów) - Ale na tym radeonie dzisiaj 2 godzinki w Mafię pograłem i... nic (czasami tylko było widać prześwitujące texturki) :( Mam uszkodzonego radeonka ? a może kwestia driverów (catalyst 3.0), tylko dlaczego 9000 chodzi OK ? jakieś update do gry ? Nie mam pomysłu... sprawa "gardłowa" bo mam jeszcze okazję wymiany karty na 9000 Pro... Ale 8500 jest szybsza - mniej skacze - widać podczas tej "minuty" jaką udało mi się pograć w NFS HP2 ;) Pozdrówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Moze zasilacz? Jesli sprawdzales kilka radkow 8500 i taki sam objaw to albo zasilka albo softwear badziewny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Chyba mam rozwiązanie... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=129...7&highlight=nfs a zasilacz to raczej mam "dobry" to ModeCom Sprawdze i napiszę.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Chyba mam rozwiązanie... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=129...7&highlight=nfs a zasilacz to raczej mam "dobry" to ModeCom Sprawdze i napiszę.... Bravo, wlasnie do tego sluzy opcja szukaj. Da sie wszystko znalezc. To forum ma juz calkiem spora biblioteke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Bravo, wlasnie do tego sluzy opcja szukaj. Da sie wszystko znalezc. To forum ma juz calkiem spora biblioteke.Witam, No tak dzięki tej opcji znalazłem topic o problemach i się wpisałem (nie szukałem głębiej) a potem jak znalazłem to dopisałem aby jak ktoś znalazł to co ja nie musiał szukać dalej... (yyy troche zamotałem ;) ) ALE o problemie którego NIE MA na ATI 9000 to tam nie pisało :idea: Więc tu ATI 9000 wykazuje niestety przewagę nad 8500 :oops: Pozdrówka P.S. Moja 8500 niedługo wraca z serwisu (wysłałem bo bardzo śmieciła na ekranie) to sobie dokładnie przetestuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Ja mam inny problemik.. Zielony dym : Co o tym powiecie? Troszke mnie to zdziwilo.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Tak miałem na mx400 :) gdy włączyłem 16bitów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 mnie wywalało z gry, okazalo sie ze źle się sciągneła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Moja pierwsza wersja NFS HP2 była walnięta i też ciągle zwisało, albo wywalało do windy. Druga wersja jest juz ok. Crasher - na tym obrazku prawie nic nie widać (za ciemny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Nie widzisz tego zielonego dymu w tym koleczku? Moze rozjasnij troszke ekran.. Nie chce mi sie robic go juz drugi raz. Palone gumy, kurz to wszystko daje zielony dym.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Nie widzisz tego zielonego dymu w tym koleczku? Moze rozjasnij troszke ekran.. Nie chce mi sie robic go juz drugi raz. Palone gumy, kurz to wszystko daje zielony dym.. Pozdrawiam na tnt2 mialem to samo :) i nie mam pojecia dlaczego :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 wlacz 32bitowy kolor i wszystko bedzie ok, zielony dym jest tylko przy 16bitach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Czemu giera sie wiesza po kilku sekundach??? Mam wylaczone vsync. Stery Catalyst 2.5 + DX 8.1 System Win xp pro Dodam, ze zmienialem juz jak ktos radzil w pliku lod.bin linie z dynamicznymi cieniami i nie pomoglo! Pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 nastepny problem z radkiem.... ehhhhhhh .... poszperaj jeszcze na forum..... gdzies bylo rozwiazanie jak pamietam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 A wgraj catalyst 3.0 P.S. Slabia mnie watki gdzie nadal R8500 stawiany jest ponad gf4ti4200, a na kazdym kroku sa problemy z tym radkiem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 ja tez mam ten problem na R7500, ale dopiero jak zainstalowalem Rage3D, troche tam pozmienialem, a teraz to nawet 3DMark sie wiesz mi :(, przywrocilem domyslne ustawienia, recznie wszystko usunalem (tego Rage3D), lacznie z rejestrem, przeinstalowalem sterowniki oraz DX9 i dalej to samo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 szukalem, a to co znalazlem nie pomoglo. Ale mam chec na ta giere, a wreszcie jak moge sobie pograc to zonk (jeszcze 2 dni temu mialem 8 MB grafe :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 szukalem, a to co znalazlem nie pomoglo. Ale mam chec na ta giere, a wreszcie jak moge sobie pograc to zonk (jeszcze 2 dni temu mialem 8 MB grafe :)) to tak jak ja! :D od wakacji jechalem na 8 megowce, a od tygonia mam 7500 i jeszcze dwa dni temu sobie normalnie gralem, a teraz juz nie moge :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 odnosze wrazenie czesto, ze na tym forum panuje jakies dziwne zauroczenie kartami ati. nikt nie zauwaza problemow, tylko to jakie sa super. Ja bym sie pocial, jakbym mial co chwilke takie zwaly z grafika. Moim zdaniem (z tego co tu czytam) karty sa naprawde super, ale sterowniki o kant du.py potluc. nie bronie ty nvidii, ale z moim gedorcem najwiekszy problem jaki mam, to na ktorych detkach 3dmark lepiej chodzi (40.72). :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 irling, moze tak na temat a poza tym tez mialem GeForce'a no name i przez tydzien Gainwarda Gf 3 Ti 450 i uwazam, ze moja karta jest lepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Czemu giera sie wiesza po kilku sekundach??? Mam wylaczone vsync. Stery Catalyst 2.5 + DX 8.1 System Win xp pro Dodam, ze zmienialem juz jak ktos radzil w pliku lod.bin linie z dynamicznymi cieniami i nie pomoglo! Pomocy! a oni jednak potrafią :) może krąży "oryginalna inaczej" wersja gry co się wysypuje na 8500 ? http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...0/strona-9.html zresztą sami popatrzcie... Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 ja na geforcu 3 ti 200 gejnłorda(:)) bez problemuff gram a na tych radkach to cos widze ludki maja problemy....ale na szczęście to tylko wina steruff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 ftp://ftp.ea.com/pub/ea/pr/NFSHP2_patch242.zip patch jest jakiś - spróbuj zainstalować ;) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Kiedyś na forum już wspominałem że telikanie mówiąc Readon`y to złomy. Chodzi mi tylko o 8500 i 7500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 ja na geforcu 3 ti 200 gejnłorda(:)) bez problemuff gram a na tych radkach to cos widze ludki maja problemy....ale na szczęście to tylko wina steruff Czemu na szczescie, skoro zadne nie pomagaja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 to co, mam sie poddac i odlozyc giere? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Slayer tak samo zrobil z MAFIA. Z tym, ze Ty masz lepsza sytuacje bo NFS przy MAFII to badziew. A wlasnie jak Ci chodzi MAFIA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Slayer tak samo zrobil z MAFIA. [...] A wlasnie jak Ci chodzi MAFIA ?I tu z kolegą się nie zgodzę - Mafia działała mi na 8500 LE, oraz 9000 - testowałem po 2 godziny na każdej z kart... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Tzn. z czym sie nie zgodzisz ? Z tym, ze Slayer wywalil ta gre bo nie dalo sie grac czy bronisz zeby Marcin nie sprawdzal ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 granie w NF HP2 jest strata czasU!!! polecam mafię B.wciąga i super fajna a te samochody:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...