qqror Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Gdzie mogę znaleść opis "pisków" płyty głównej!? Szukałem na stwonie Award'a i Phoenix'a, ale nie bardzo mi to wyszło... Prosze pomóżcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=18845 jak to gdzie? na tweaku :D zaraz bedzie kasacja.....:lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqror Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Ten link nie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 No kapa link nie działa :? BIOS firmy AWARD - nie ma skomplikowanej gamy dźwięków. Informuje praktycznie tylko o błędach związanych z kartą graficzną lub pamięcią. I tak dźwięk: 1 krótki - wszystko w porządku. 1 długi - błąd pamięci 1 długi, 2 krótkie - błąd parzystości RAM 1 krótki 2 długie - błąd karty graficznej ciągły - błąd pamięci RAM lub karty graficznej BIOS firmy AMI wydaje dużo bardziej skomplikowaną gamę dźwięków, a błąd zależy od ich liczby. Poszczególne liczby dźwięków to: 1 - dźwięk błąd odświeżania RAM 2 - błąd parzystości RAM 3 - błąd w pierwszych 64kB RAM 4 - błąd zegara systemowego 5 - błąd procesora 6 - błąd kontrolera klawiatury 7 - błąd trybu wirtualnego procesora 8 - błąd I/O pamięci karty graficznej 9 - błąd sumy kontrolnej BIOSu 10 - błąd pamięci CMOS 11 - błąd pamięci cache ciągly dźwięk to błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqror Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Dzięki! O to mi chodziło... ale to oznacza, że pierwszze 64kb pamięci uszkodzone... że pamięć do wyrzucenia!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raiden Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Dzięki! O to mi chodziło... ale to oznacza, że pierwszze 64kb pamięci uszkodzone... że pamięć do wyrzucenia!? Tam pisze że jest błąd pamięci a nie że są uszkodzone :). Spróbuj je mocniej docisnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 lepiej powiedz coś tam zepsuł, że zaczeło piszczeć? może przekręciłeś FSB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqror Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Nic nie było podkęcane... pozatym to nie w moim kompie tak piszczy tylko u znajomego i nie wiedziałem o co chodzi, a on to się całkowicie nie zna ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...