Majdan Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Trzeba poczekac biosa z jakiegos sapphire x800 PE.No co czekać? Taki BIOS można bez problemu ściągnąć. http://www.techpowerup.com/bios/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Kart Sapphire sa programowane oryginalnym BIOSem ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwmad Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 No tak tylko dlaczego bio s ktory ja mam ma oryginalnie core 526 a wedlug specyfikacji ati powinno byc 520? Znalazlem biosa 520 ale bez VIVO a z VIVO nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Bo to jest beta przedsertyjna. Nie laska uzyc BIOSu Gigabyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tadam Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 czy zmodowany x800 pro vivo tzn odblokowane potoki dzialq tak samo jak x800 XT czy ma taka sama wydajnosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 czy zmodowany x800 pro vivo tzn odblokowane potoki dzialq tak samo jak x800 XT czy ma taka sama wydajnosc?Tak ma taką samą wydajność ale pod warunkiem że osiągniesz zegary XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwmad Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Mam dwa pytania 1. Czy jest juz jakis bios edit dla R420? 2. Czy jest mozliwosc cofniecia odblokowanych 4 potokow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolverine Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Mam właśnie takiego X800Pro Vivo z pamięciami 1,6ns ale na czerwonym PCB. Myślalem ze bedzie lepszy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Mod jest juz coraz trudniej wykonywalny na poczatku kazda karta chodzila spokojnie na ustawieniach od XT (niebieski PCB) teraz jest czerwony i zauwazylem ze wersja vivo dalej ma jeszcze pamieci 1,6 ns ale trudno jest uzyskac stabilnie taktowania z XTPE Szafirki mialy niebieski PCB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Dokladnie maja niebieski , ja mam taka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Buuu... Chlopaki, nagle, bez powodu umarla mi moja piekna, wspaniala karta... z modami i w ogole... moj radzio9700np@troche_szybszy... Ale coz, umarl, to krzyzyk mu na droge. Ale problem - potrzebuje nowa ! I w sumie przeszla mi glupia mysl, aby wysuplac worek kasy i kupic radzia x800pro vivo. Tylko czy juz nie jest zbyt pozno ? Mianowicie chcialbym jeszcze gdzies dorwac tego pieknie modowalnego i podkrecajacego sie szafirka vivo na pamiatkach 1.6ms i niebieskim PCB. Jeszcze gdzies da rade ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Mam właśnie takiego X800Pro Vivo z pamięciami 1,6ns ale na czerwonym PCB. Myślalem ze bedzie lepszy ... Możesz sprecyzować co masz na myśli ?? Nie zmodował się - słabo się kręci ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Heh nie prawda bo od Gigabyte są i były czerowne PRO z VIVO i świetnie sie moduja zmododwałem 3 na XT PE i wszystkei chodzą git wiec kto mowi że na czerownym chodzą lepiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Jestem posiadaczem X800 Pro ViVo(pamieci 1,6ns). Mialem nadzieje ze uda sie ja zmodowac na XT PE, ale chyba nici z tego. Przy ustawieniach core 525 i mem 575 karta dziala do momentu... a potem totalny zwis. Zadnych artefaktow,kropek smieci itp. Zasilka Chieftec 420. Szkoda , a mialem nadzieje :( . Czy jest bios z wersji XT core 500 i mem 500 ? A jesli jest to bardzo prosilbym o linka. Przy takich ustawieniach wszysto jest w najlepszym porzadku. Moze wiecej wycisne z rdzenia jak dowale bloczek, ale dopiero za jakies 2 tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Jestem posiadaczem X800 Pro ViVo(pamieci 1,6ns). Mialem nadzieje ze uda sie ja zmodowac na XT PE, ale chyba nici z tego. Przy ustawieniach core 525 i mem 575 karta dziala do momentu... a potem totalny zwis. Zadnych artefaktow,kropek smieci itp. Zasilka Chieftec 420. Szkoda , a mialem nadzieje :( . Czy jest bios z wersji XT core 500 i mem 500 ? A jesli jest to bardzo prosilbym o linka. Przy takich ustawieniach wszysto jest w najlepszym porzadku. Moze wiecej wycisne z rdzenia jak dowale bloczek, ale dopiero za jakies 2 tygodnie. wgraj bios XT z potem wróć do PRO... bedziesz miał bios i zegary PRO ale 16 potoków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 BIOS X800XT 500/500 1.6ns Samsunga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaad Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Czy na X800 PRo vivo mozna wlozyc silancera rev 3.0? Znacie napiecie core na swojej karcie? ja przetestowalem 4 sztuki i bylo 1,42 volta Jkaie napiecie ma wrsja XT PE ? a nie lepiej ver.4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Nie moge wgrac tego biosu od DEM. Urzywam flashera Ati . Komenda taka : flashrom -p0 <nazwa pliku> -f . Co jest ?? Ten bios ma 55 kilo i jest z rozszerzeniem bin. Pomozcie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Uzyj AtiFlash i wpisz tak: atiflash -f -p 0 nazwabiosu.bin 0 = zero (cyfra) Poza tym BIOS wyglada tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 No to teraz nie wiem co robic. Atiflash pisze device 0 not found. Potem daje z parametrem -i . Wyskakuje ati not found czy jakos tak. Co jest ?? Robie to z dyskietki utworzonej pod XP (MS-DOS) .Juz kompletnie zglupialem. Nawet sprawdzilem czy mostek na procku jest przerwany ale nie jest czyli szansa na moda duza ,tylko nie moge juz z tymi flasherami. Moze jest jakis soft pod windowsa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Jest Ati WinFlash Utility. Ale dziwne jest to ze nie chce sflashowac pod DOSem. Oczywiscie podczas flashowania powylaczales wszystkie programy do podkrecania karty? A sprobuj zgrac wlasny ( atiflash -s 0 nazwastaregobiosu.bin ) BIOS i potem go wgrac, to bedzie wiadomo przynajmniej czy karta przyjmie swoj oryginalny BIOS. A nie masz Ty czasem karty Gigabyte'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 To jest wlasnie powalone. Odpalam wszystko z dyskietki wiec o zadnym podkrecaniu nie ma mowy. Sprawdze czy da rade zgrac wlasny bios. Update Adapter 0 not found. Nie da rady zgrac. Co teraz proponujesz ? Update 2 Udalo mi sie zgrac Atitoolem bios z mojej karty. Ale czym teraz wrzucic bios od XT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 FlashRoom'em tez nie da rady? Jaka masz karte (firma)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Prubowalem flashromem ale nic sie nie dzieje. Chyba ze parametry porabalem. No wlasciwie to nie wiem jaki jest producent. Typowy OEM, jedynie pudelko , kable i sterowniki. Mysle ze to jakis Sapphire, ale reki bym nie dal za to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Masz TUTAJ Ati WinFlash i sprobuj spod Windy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Udalo sie flashromem spod DoSa :D ( powalilem komendy). Wszystko ladnie pieknie mem 500 core 500 ale Ati tool pokazuje 12 potokow. Mam walnac ten bios Gigabyta jak radzi LAncer ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Tak, ale pozniej wroc spowroten do tego 500/500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Udalo sie !! MAm 16 potokowca. Ale najlepsze ze za 1600 zeta :D Wynik z 3Dmarka 2003 cos kolo 11300 .Dzieki dem za wszystkie podpowiedzi !! Niedlugo wracam do bloczka na GPU i zobacze ile da rade z niej wycisnac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Udalo sie !! MAm 16 potokowca. Ale najlepsze ze za 1600 zeta :D Wynik z 3Dmarka 2003 cos kolo 11300 .Dzieki dem za wszystkie podpowiedzi !! Niedlugo wracam do bloczka na GPU i zobacze ile da rade z niej wycisnac :)Gratuluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Udalo sie !! MAm 16 potokowca. Ale najlepsze ze za 1600 zeta :D Wynik z 3Dmarka 2003 cos kolo 11300 .Dzieki dem za wszystkie podpowiedzi !! Niedlugo wracam do bloczka na GPU i zobacze ile da rade z niej wycisnac :) Z gwarą w Polsce ?? Może powiedz gdzie takie rozdawnictwo kwitnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...