Skocz do zawartości
Archimonde

[MOD] X800 Pro@X800 XT

Rekomendowane odpowiedzi

Tego jeszcze nie wiem. Moja jest z 17 tygodnia i normalna, wielokrotnie opisywana procedura nie odblokowala 4 potokow. Wczoraj jednak stosujac moj pomysl dokonalem tego. Czy to zadziala na innych kartach-o tym przekonac musza sie sami zainteresowani stosujac sie do moich zalecen.

Poradnik juz sklepalem. Jutro powienien wisiec na stronie i pozostaje czekac az ktos go zastosuje i podzieli sie wrazeniami.

BTW-sprzed 16 to znaczy ktory? Bo tak jak pisalem- 11 tylko niektore, 12 i 13 nie slyszalem. 14 i 15 sie nie moduja. 16-masz 98% szans na sukces. Powyzej 16 tygodnia nie slyszalem o udanym modzie-poza moim przypadkiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie krecilem. Musz w koncu zlozyc drugie WC specjalnie dla grafy i miec wlacznik dla drugiego PSU bo troche mi pradu ten XT zrzera. Wiem ze memki na defaultowym ciagna do 600, a rdzen 550, ale pewnie bedzie wiecej 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie krecilem. Musz w koncu zlozyc drugie WC specjalnie dla grafy i miec wlacznik dla drugiego PSU bo troche mi pradu ten XT zrzera. Wiem ze memki na defaultowym ciagna do 600, a rdzen 550, ale pewnie bedzie wiecej 8)

Masz Vivo ?? boramsy trochę wysoko idą 8)

Na X800 PRO Vivo ramsy są 1,6ns na zwykłych PRO 2ns ... ciekawe czy tak samo się modują (Vmody .. no i 12@16)

Btw - grafe sobie zostawisz czy sprzedasz ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... tak sobie myślę - wszyscy trąbią o tym modowaniu X800 PRO->XT a mnie ciągle nęka jedna myśl - jakie jest prawdopodobieństwo, że coś się zwali (a jeżeli już to co) i co dalej zrobić - gwarancji nie ma - laminat zdrapany - jak wtedy taką usterkę naprawić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na X800 PRO Vivo ramsy są 1,6ns na zwykłych PRO 2ns ... ciekawe czy tak samo się modują (Vmody .. no i 12@16) 

Btw - grafe sobie zostawisz czy sprzedasz ??

Powiem tyle-w tej chwili jest to pelnosprawny XT. Poza naklejka NICZYM sie nie rozni :D Narazie nie planuje zbycia sie go :) A Vmody to jak zwykle tylko na rdzen. Szkoda pamieci.

jakie jest prawdopodobieństwo, że coś się zwali (a jeżeli już to co) i co dalej zrobić - gwarancji nie ma - laminat zdrapany - jak wtedy taką usterkę naprawić ??

Jesli to zrobisz z glowa, a nie na sile jak goryl to masz szanse nie stracic gwary. Laminatu nie musisz drapac do scierzek, wystarczy zdrapac izolacje na pinach. Jesli masz troche pomyslunku, to znajdziesz material by potem ewentualnie zakryc piny ponownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze wystarczy odkryc piny! Poco wiecej dlubac?

Najlepiej zrob tak jak ja kiedys odblokowywalem mnoznik w AMDkach-szczeline po laserze zaslep silikonem (zwykla biala pasta). Rozpuszczalnik bierze silikon i nie ma sladu. Same mostki polacz lakierem eletroprzewodzacym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeeeeeeeeeeeeeeest - :banan: - nareszcie :) Zabieram się za czytanie

Hmmm... jeżeli dobrze przeczytałem - to to co ja chcę kupić to własnie okrojona (z zablokowanymi 4 potokami) X800 XT PE - czeka na mnie w sklepie grafa Sapphire X800 PRO VIVO - czyli grafa z którą nie będzie problemu jeżeli chodzi o odblokwanie :D Jaaaazzzdaaa !!!!

Nieee, nieeeee - ja nie wytrzymam - mam pod nosem X800 XT PE !!!! I to za o wiele niższą cenę !!! AAAAA.... to co przeczytałem doprowadziło mnie do ekstazy !!!! Muszę wysupłać kase na tego Sapphire X800 PRO VIVO - MUSZĘ !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee tam GF6800GT, ja na razie panom z Nvidii dziękuję. Raczej skusze się na X800 Pro VIVO, tylko cena nieco wyższa niż zwykły... Trza się rozpatrzyć co na koncie siedzi i czy można zaszaleć :D

Lancer, skąd i za ile wyrwałeś tego VIVO?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja chyba jestem slepy bo nigdzie nie widze tego opisu. 

Rzuccie linka :)

http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=7699&...69637bda110cb19

PS. Czy na 100% każdy Sapphire X800 PRO VIVO ma pamiątki 1.6 ns ??

Mam możliwośc zakupienia takiej grafy - pytanie tylko czy każda grafa X800 PRO VIVO Sapphire ma w/w pamiątki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnizsza cena jaka widzialem jest tu:

http://www.computer.istore.pl/sklep,740,66...n,106954,0.html

Te karty maja 1,6ns. Zreszta przed zakupem mozna zawsze zapytac, a zakup przez net ma ta zalete, ze jak sie nie spodoba to w ciagu 10dni mozna oddac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra jeszcze tylko jedna kwestia - czy po takim podkręceniu z PRO -> XT wystarczy standardowe chłodzenie ?? Czy może np. warto zainwestować w nowe chłodzenie, takie jak np. Zalman ZM80C-HP lub ZM80D-HP (oczywiście z dodatkowymi radiatoraki na pamięci i wiatrakiem ZM-OP1)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie zastanawia jedna sprawa jak wy testujecie takie modowalne grafy nie chodzi mi tu tylko o samo x800@x800xt ale tez o 9500@9700, 9800se@9800. Puszczacie 3d marka, albo jakas gre na takich srednich detalach i czekacie az cos sie pojawi, czy raczej ostro ja katujecie wyciskajac z niej 7 poty, wlaczajac AA i inne bajery. Bo chyba do prawidlowego przetestowania takiej karty nalezalo by wybrac sposob 2, bo to pokaze wtedy czy wszystko jest ok, a nie tak jak niektorzy podkreca proca puszcza na 3h Prime, wyskoczy im blad i mowi ze jest wszystko ok :wink: No chyba niezupelnie, moze do pracy na Wordzie albo sluchania muzy to tak :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi