Skocz do zawartości
Archimonde

[MOD] X800 Pro@X800 XT

Rekomendowane odpowiedzi

Mod jest juz coraz trudniej wykonywalny na poczatku kazda karta chodzila spokojnie na ustawieniach od XT (niebieski PCB) teraz jest czerwony i zauwazylem ze wersja vivo dalej ma jeszcze pamieci 1,6 ns ale trudno jest uzyskac stabilnie taktowania z XTPE

Szafirki mialy niebieski PCB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buuu... Chlopaki, nagle, bez powodu umarla mi moja piekna, wspaniala karta... z modami i w ogole... moj radzio9700np@troche_szybszy... Ale coz, umarl, to krzyzyk mu na droge. Ale problem - potrzebuje nowa !

I w sumie przeszla mi glupia mysl, aby wysuplac worek kasy i kupic radzia x800pro vivo. Tylko czy juz nie jest zbyt pozno ?

Mianowicie chcialbym jeszcze gdzies dorwac tego pieknie modowalnego i podkrecajacego sie szafirka vivo na pamiatkach 1.6ms i niebieskim PCB. Jeszcze gdzies da rade ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem posiadaczem X800 Pro ViVo(pamieci 1,6ns). Mialem nadzieje ze uda sie ja zmodowac na XT PE, ale chyba nici z tego. Przy ustawieniach core 525 i mem 575 karta dziala do momentu... a potem totalny zwis. Zadnych artefaktow,kropek smieci itp. Zasilka Chieftec 420. Szkoda , a mialem nadzieje :( . Czy jest bios z wersji XT core 500 i mem 500 ? A jesli jest to bardzo prosilbym o linka. Przy takich ustawieniach wszysto jest w najlepszym porzadku. Moze wiecej wycisne z rdzenia jak dowale bloczek, ale dopiero za jakies 2 tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem posiadaczem X800 Pro ViVo(pamieci 1,6ns). Mialem nadzieje ze uda sie ja zmodowac na XT PE, ale chyba nici z tego. Przy ustawieniach core 525 i mem 575 karta dziala do momentu... a potem totalny zwis. Zadnych artefaktow,kropek smieci itp. Zasilka Chieftec 420. Szkoda , a mialem nadzieje :( . Czy jest bios z wersji XT core 500 i mem 500 ? A jesli jest to bardzo prosilbym o linka. Przy takich ustawieniach wszysto jest w najlepszym porzadku. Moze wiecej wycisne z rdzenia jak dowale bloczek, ale dopiero za jakies 2 tygodnie.

wgraj bios XT z potem wróć do PRO... bedziesz miał bios i zegary PRO ale 16 potoków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz nie wiem co robic. Atiflash pisze device 0 not found. Potem daje z parametrem -i . Wyskakuje ati not found czy jakos tak. Co jest ?? Robie to z dyskietki utworzonej pod XP (MS-DOS) .Juz kompletnie zglupialem. Nawet sprawdzilem czy mostek na procku jest przerwany ale nie jest czyli szansa na moda duza ,tylko nie moge juz z tymi flasherami. Moze jest jakis soft pod windowsa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest Ati WinFlash Utility. Ale dziwne jest to ze nie chce sflashowac pod DOSem. Oczywiscie podczas flashowania powylaczales wszystkie programy do podkrecania karty?

A sprobuj zgrac wlasny ( atiflash -s 0 nazwastaregobiosu.bin ) BIOS i potem go wgrac, to bedzie wiadomo przynajmniej czy karta przyjmie swoj oryginalny BIOS.

A nie masz Ty czasem karty Gigabyte'a?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest wlasnie powalone. Odpalam wszystko z dyskietki wiec o zadnym podkrecaniu nie ma mowy. Sprawdze czy da rade zgrac wlasny bios.

Update

Adapter 0 not found. Nie da rady zgrac. Co teraz proponujesz ?

Update 2

Udalo mi sie zgrac Atitoolem bios z mojej karty. Ale czym teraz wrzucic bios od XT?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo sie !! MAm 16 potokowca. Ale najlepsze ze za 1600 zeta :D Wynik z 3Dmarka 2003 cos kolo 11300 .Dzieki dem za wszystkie podpowiedzi !! Niedlugo wracam do bloczka na GPU i zobacze ile da rade z niej wycisnac :)

Z gwarą w Polsce ??

Może powiedz gdzie takie rozdawnictwo kwitnie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi