piq Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 witam właśnie zainstałowałem debiana i chce przeinstalować jąderko tylko mam problem niemam 'make-kpkg' może mi ktoś powiedzieć co mam zainstalować abym miał to narzędzie szukałem i nie mogę znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Nie znam tego ale powinno zadzialac apt-get install [nazwa_pakietu] oczywiscie na prawach roota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Szuwarku - nie wiesz, o czym piszesz... piq: 9.2 What tools does Debian provide to build custom kernels? Users who wish to (or must) build a custom kernel are encouraged to download the package kernel-package. This package contains the script to build the kernel package, and provides the capability to create a Debian kernel-image package just by running the command make-kpkg kernel_image in the top-level kernel source directory. Help is available by executing the command make-kpkg --help and through the manual page make-kpkg(8). Mniemam, ze chodzi o ow kernel-package, co potwierdza: http://packages.debian.org/cgi-bin/search_...stable&arch=all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpo Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 > apt-cach search make-kpkg to da ci odpowiedź.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...