monocyklista Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Witam, zainstalowałem sobie dzisiaj nowego Mandrake 10 Official, później oczywiście do tego stery NVIDII, wszystko było OK, po sterach kilka pakietów i programików - nic konkretnego - gnu gadu2, tleenx2, mc do tego pakiety wymagane przez te programy (libtlen, gnet, libgnet i chyba coś jeszcze, ale głowy nie dam). Przy następnym uruchomieniu systemu nie chciał załadować się tryb graficzny. Z opisu wynikało że [sorry, nie będzie zbyt dokładny] XFree nie umiał znaleźć odpowiednich screens [ekranów ??], lub że te które były nie są odpowiednie. Olałem to i przywróciłem XFree86Config-4 z kopii. Wszystko ładnie, pięknie, tryb graficzny znowu się uruchamia, ale niestety nie chce działać OpenGL, ponowna instalacja tych sterowników i modyfikacja XFree86Config-4 nic nie daje. Nie wiem co robić, czy ktoś spotkał się z takim problemem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuAsAr Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Mialem to samo. Znaczy instalacja nvidii przebiegla pomyslnie w configu wszystko pozmienialem ale Xsy juz nie chcialy sie uruchomic. Ja znalazlem na to prosta rade :arrow: gdy komp sie odpala i jestes w trybie textowym zaloguj sie jako root i wpisz w konsoli modprobe nvidia, nastepnie wchodzisz na swoje konto wpisujesz startx i powinno ruszyc (w mojim przypadku zadzialalo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 dzisiaj mialem to samo, a nawet wiecej. najpierw awaria o ktorej wspominacie, pozniej jej usuniecie (wystarczylo przeinstalowanie sterow), co z kolei spowodowalo probblemy z montowaniem urzadzen optycznych, po naprawieniu tego problemu przyszedl zas czas na niespodziewane klopoty z serverem apache i jego modami, ktorycj jeszcze do konca nie rozwiozalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...