radek_z Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Obecnie uzywam zwykłej pasty Titan. Zastanawiam się nad zakupem Arctic Silver 5, jednak jak sobie przyrównam że za równowartość tej małej tubki moge mieć drugą nagrzewnicę kadeta, to się waham. Jeśli ktos przesiadał się ze zwykłej pasty, na którąś z wiodących, to czy mógłby napisać czy efekty rzeczywiście były warte ceny. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 jesli spadek temperatury o jakies 5 stopni cie satysfakcjonuje, to chyba warto; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Pasta Titan na Allegro chodzi po 1zł do 2zł..... Jeżeli zamiast 20 Titanów chcesz jedną lepszą to Twój wybór... IMHO nie warto - chyba że jesteś OC Masta (OC ŚWIR ) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Taka mała tubka AC5 wystarczy Ci na bardzo długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zobacz te testy: http://www.tweak.pl/artykul/pasty2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Jak AS5 za drogie to bierz Ceramique! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Pracuje w serwisie i Titanów mam na kilogramy, a i tak od 2 lat jadę na jednej tubce. Chciałem tylko wiedzieć czy efekt będzie zauważalny, teraz widze że tak i chyba się skuszę na AS5. Jestem OC Maniakiem :D . Mam Athlona 1700@2205 MHz przy 2,12 V. Gdy zrobiło się ciepło, na swoim WC mam w stresie do 55 stopni. Chyba będzie z czego zbijać tą temperaturę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robsonik Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Pracuje w serwisie i Titanów mam na kilogramy, a i tak od 2 lat jadę na jednej tubce. Chciałem tylko wiedzieć czy efekt będzie zauważalny, teraz widze że tak i chyba się skuszę na AS5. Jestem OC Maniakiem :D . Mam Athlona 1700@2205 MHz przy 2,12 V. Gdy zrobiło się ciepło, na swoim WC mam w stresie do 55 stopni. Chyba będzie z czego zbijać tą temperaturę :)Robiles na tej plytce jakis Vmod ? Bo mi na niej nie pracowalo stabilnie 200Mhz a widze ze masz 210Mhz i dlatego zmienilem na 8RDA3i :) Rowniez sie zastanawiam nad jakas inna pasta termoprzewodzaca ale chbya kupie Ceramique bo jade na zwyklej pascie typu H a roznica troszke jednak jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 u mnie różnica 2-3 stopnie, z tym że ja pozyczyłem bo mi szkoda kasy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Pracuje w serwisie i Titanów mam na kilogramy, a i tak od 2 lat jadę na jednej tubce. Chciałem tylko wiedzieć czy efekt będzie zauważalny, teraz widze że tak i chyba się skuszę na AS5. Jestem OC Maniakiem :D . Mam Athlona 1700@2205 MHz przy 2,12 V. Gdy zrobiło się ciepło, na swoim WC mam w stresie do 55 stopni. Chyba będzie z czego zbijać tą temperaturę :)Robiles na tej plytce jakis Vmod ? Bo mi na niej nie pracowalo stabilnie 200Mhz a widze ze masz 210Mhz i dlatego zmienilem na 8RDA3i :) Rowniez sie zastanawiam nad jakas inna pasta termoprzewodzaca ale chbya kupie Ceramique bo jade na zwyklej pascie typu H a roznica troszke jednak jest :) Zrobiłem vddmod. Podniosłem napiecie do 1,8V. Bez tego płyta działała maksymalnie na 190 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 No nie przesadzajcie tak z tymi stopniami, mysle ze roznica bylaby max 2 stopnie... Macie tu link do testu roznych past a nie tylko arctic... http://www.sirius.pl/art.php?id=145&typ=test&aid=113 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 ... i w testach prowadzi AS5... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 lspider: no dobra, ja nie mowie ze AS5 jest ch... warte ani nic takiego. Oceniam tylko zasadnosc wymiany titana na nia (czyli wydatku ok. 35zl). Jak widac w tescie titan radzi sobie calkiem dobrze i wymiana pasty przynajmniej jest dla mnie niewarta pieniedzy, przynajmniej moich ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Przecież ta AS5 kosztuje 20zł niecałe, toż to żaden wydatek, a wystarczy na kilka lat... Nad czym tu się zastanawiać nie rozumiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Przecież ta AS5 kosztuje 20zł niecałe, toż to żaden wydatek, a wystarczy na kilka lat... Nad czym tu się zastanawiać nie rozumiem... 1) Prześle Ci numer konta, wpłacisz mi te 20zł - jak dla Ciebei to żaden wydatek... :P 2)Na kilka lat? Przecież pisze że jest Maniakiem OC a tacy pozbywaja się pasty w max. 1 miesiąc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 KUP SOBIE AS5 jest zajefista i nieprzewodzi pradu. Gdzieś był jakis test w którym arctic ceramice była tak samo wydajna prawie jak as5 więc możesz kupić sobie artic ceramice przynajmniej tańsza. Jak było to niekrzyczec bo nieche mi sie czytać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Mimo lepiej dołożyc do AS5 niż kupować ceramice, z czasem na ceramice zwiększa sie temp procka ( pasta jest b.dobra około miesjąca może 2 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 As 5 też tak ma sam to moge potwierdzić bo dzisiaj zmieniałempaste i teraz ma po 38 stopni na cpu na 2580 mhz i 2,125V a wczśniej miałem po 42. Więc wzrost wydajności znaczny. JEżłei chcesz mieć niskie temp musisz z czasem wymienić paste i smarowac od nowa bo pasta traci wąłściwosci swoje . może jest to wynikiem utleniania sie srebra i tych tlenkó co zawiera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Przecież ta AS5 kosztuje 20zł niecałe, toż to żaden wydatek, a wystarczy na kilka lat... Nad czym tu się zastanawiać nie rozumiem... 1) Prześle Ci numer konta, wpłacisz mi te 20zł - jak dla Ciebei to żaden wydatek... :P Hehe, wystarczy że wypijesz 4 piwa mniej w przyszłym tygodniu i walniesz sobie dobrą pastę ;) Apropos, pasta kosztuje niecałe 30zł, a nie 20 tak jak napisałem... No to na ilość piw sobie już sam przeliczysz ;]] 2)Na kilka lat? Przecież pisze że jest Maniakiem OC a tacy pozbywaja się pasty w max. 1 miesiąc :wink: To co ty robisz z tą pastą? ;] Tego się nie je, tylko rdzeń smaruje ;] AS5 jest w tubkach po 3.5g, musiałbyś co 3 dni smarować rdzeń żeby ją w miesiąc zużyć... Smarowałem już procka z 5-6 razy i pożyczałem pastę kumplowi, w sumie niewiele tego ubyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 No wiesz.... GPU, CPU, NB, SB...... zęby :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 No wiesz.... GPU, CPU, NB, SB...... zęby :wink: ja tam dobrą pastą ino rdzenie smaruję, mostki już gorszą ... BTW lubimy "Stygmaty" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Przecież ta AS5 kosztuje 20zł niecałe, toż to żaden wydatek, a wystarczy na kilka lat... Nad czym tu się zastanawiać nie rozumiem... 1) Prześle Ci numer konta, wpłacisz mi te 20zł - jak dla Ciebei to żaden wydatek... :P Hehe, wystarczy że wypijesz 4 piwa mniej w przyszłym tygodniu i walniesz sobie dobrą pastę ;) Apropos, pasta kosztuje niecałe 30zł, a nie 20 tak jak napisałem... No to na ilość piw sobie już sam przeliczysz ;]] a co ja mam zrobic jak piwa nie pije ,papierosow nie pale a nie jestem na tyle swirniety zeby wydac 30pln na 3g mazidla ?? . JEżłei chcesz mieć niskie temp musisz z czasem wymienić paste i smarowac od nowa bo pasta traci wąłściwosci swoje . może jest to wynikiem utleniania sie srebra i tych tlenkó co zawiera ?hehe :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Przecież ta AS5 kosztuje 20zł niecałe, toż to żaden wydatek, a wystarczy na kilka lat... Nad czym tu się zastanawiać nie rozumiem... 1) Prześle Ci numer konta, wpłacisz mi te 20zł - jak dla Ciebei to żaden wydatek... :P Hehe, wystarczy że wypijesz 4 piwa mniej w przyszłym tygodniu i walniesz sobie dobrą pastę ;) Apropos, pasta kosztuje niecałe 30zł, a nie 20 tak jak napisałem... No to na ilość piw sobie już sam przeliczysz ;]] a co ja mam zrobic jak piwa nie pije ,papierosow nie pale a nie jestem na tyle swirniety zeby wydac 30pln na 3g mazidla ?? To wtedy już nic tylko się schlać... A tak na poważnie, to że uważasz iż jestem świrem ponieważ kupiłem as5 to Twoja sprawa, jak nie chcesz to nie kupuj. Nikogo nie namawiam przecież, ba, nawet nie lubię tej pasty, bo po miesiącu traci swoje właściwości i temp. wraca o 3-4 stopnie w górę. Ale skoro inne pasty są jeszcze gorsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirectC Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Obecnie uzywam zwykłej pasty Titan. Zastanawiam się nad zakupem Arctic Silver 5, jednak jak sobie przyrównam że za równowartość tej małej tubki moge mieć drugą nagrzewnicę kadeta, to się waham. Jeśli ktos przesiadał się ze zwykłej pasty, na którąś z wiodących, to czy mógłby napisać czy efekty rzeczywiście były warte ceny. Dzięki Zamiana silikon na arctic ceramique i spadek o 8C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ja tam zainwestowalem w OCZ Ultra Silver 5 (a mialem titan silver) i temp spadly srednio o 4st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) A co sadzicie o tej: OCZ Ultra 5+ Silver 3 G. ? Ponoć takze nie przewodzi prądu no i jest zlotego tansza od tej Arctic Silver 5 (smarowalem nią 5 prockow i jest niezla trzeba przyznac). Tutaj mala specyfikacja OCZ Ultra 5+ Silver 3 G: Ilość pasty: 3g Zawiera: 99.9% czyste srebro Przewodnictwo cieplne >350,000W/m2 °C Rezystancja cieplna < 0.0045°C-in2/W Edytowane 17 Lutego 2005 przez Bartosz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Jak ktos kupuje proca za 600 zl i zal mu 30 zl za jedna z najlepszych na rynku past termoprzewodzacych to... :mur: . Normalnie jakby jezdzic limuzyna z dieselem i lac do baku opalowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Przecież ta AS5 kosztuje 20zł niecałe, toż to żaden wydatek, a wystarczy na kilka lat... Nad czym tu się zastanawiać nie rozumiem... 910974[/snapback] a smarowałeś kiedy A64 ?? chyba nie ... >Bartosz - to TA SAMA pasta >turtles5 - dobre :D Edytowane 17 Lutego 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 samo kupno limuzyny z dieslem to :lol: - ale ludzie zrobia wszystko zeby byc trendy jak juz kupowac lepsza paste to ceramiczna - 12pln za 2.7g - to juz znosna cena AS5 nie przewodzi pradu - co to za srebro co pradu nie przewodzi :lol: Titan fajniejszy bo po miesiacu temp spadaja wiec nie trzeba powtornie smarowac - baa, zawsze zbieram stara paste wykalaczka i smaruje na rdzen - po co swieza ,gdy stara skuteczniejsza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 samo kupno limuzyny z dieslem to :lol: - ale ludzie zrobia wszystko zeby byc trendy 1282991[/snapback] Wybacz mi me zdolnosci literackie, lepszego porownania nie mialem. Zreszta diesle robia sie coraz lepsze, nawet Jaga kupisz z dieselem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...