Gość RBEJ Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Posiadam kartę Leadtek a350 (GeForce 5900).Zamieniłem bios na ten od Leadteka a380(5950ULTRA).Karta chodzi teraz na AGP x4 i jest wyłączony fast writes i TV-OUT!!.Przed zamianą biosu miałem AGP x8,włączony fast writes i aktywne TV-OUT.Instalowałem od nowa windowsa ale nic nie pomogło.Czy mogę użyć biosa od innej kary?.Jeśli tak,to od jakiej?.Co mam robić?.POMÓŻCIE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Jak AGP 4 to może zapomniałeś jakichś sterów do płyty gł. ( Via Hyperion albo inne przy reinstalacji Windy Wgraj spowrotem stary bios i wtedy po reinstalacji sterowników sprawdż AGP i Fast Writes - spróbuj też zmienić sterowniki na inne ale w miarę nowe ) Jakie masz pamięci na tej karcie? Z TV Out to akurat podobno normalne żę nie działa po flashu Leadteka Możesz użyć biosa od innej karty - ale zwróć uwagę na timingi pamięci w swojej. może ci się przyda: http://www.pclab.pl/art9430.html Tutaj są biosy do kart: http://www.mvktech.net/download.php Ja nie miałem więcej szczęścia - karta się zflashowała bez problemów. powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Po wczytaniu starego biosu jest wszystko OK.AGP x8 i fast writes włączone.Sterowniki które użyłem to NFORCE 4.24 i ForceWare 56.72.Kości mają 2.2ns.Trochę się boję wgrać bios od innej karty.Czy to napewno bezpieczne?Jak mam sprawdzić timing pamięci?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Jeżeli kośći w twojej karcie mają 2,2 to nie powinieneś mieć problemów z flashem. A sprawdzałeś w ogóle jak karta się podkręca ? Raczej poeinna podkręcać się do ultra bez zmiany biosu ( 475/950 ), sprawdź to najpierw potem próbuj. Spróbuj dobrac bios od karty o zbliżonych pamięciach do twojej. Jak masz stary bios to możesz próbować - w najgorszym wypadku będziesz potrzebował karty pci ( chociaż z takimi pamięciami nie sądze ). Generalnie - nie powinieneś uszkodzić karty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 jak dla mnie to ten bios od 5950ULTRA ma wylaczone fast writes i tv-out, poszukaj innego biosu, albo edytuj ten sary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...