Skocz do zawartości
[cahe]

Starsza wersja auto-break'a?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nastepujacy problem - kupilem sobie GF4 MX 460 Gainwarda (ten z pamieciami Samsunga 3,6ns) w celu jakiejs zabawy (ektremalnego podkrecania :-)) na wakacje. Zanim opracuje (lub ktos mi pomoze) vmody chcialem zobaczyc ile ta karta wyciagnie na normalnych chlodzeniu bez zmiany napiecia. Zatrzymalem sie na 380MHz i dzieje sie rzecz dziwna... karta zamiast sypac artefaktami - zacina sie na moment, aby za chwilke znowu chwile podzialac i znowu sie zaciac na kilka sekund. Podejrzewam, ze to jakies zabezpieczenie przed podkrecaniem... ale nie umiem sobie z nim poradzic. Pomocy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainward miażdży. Mój Medion MX460 szedł max na 330/660 na standardowym coolerku i bez radiatorków, a pamięci już ciepławe były. Kości były Samsung 3,6ns. Na tym co w podpisie miałem 7400pkt w 3dmarku2001 se.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja mx440 palita na takim rózowym pcb na chłodzeniu bez wentylatorka sam mały radiatorek bez vmodów i zwiekszania agp na 370.. po zalozeniu dobrego wentyla i na górze radiatora działała na 406... ale niestety dość krótko ;))) i co dziwne wolniej niz na 340....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainward miażdży. Mój Medion MX460 szedł max na 330/660 na standardowym coolerku i bez radiatorków, a pamięci już ciepławe były. Kości były Samsung 3,6ns. Na tym co w podpisie miałem 7400pkt w 3dmarku2001 se.

Moze i tak, ale nie moge nigdzie opisu vmoda do niego znalezc :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta sie schladza , kiedys tak mialem na rivie tnt - jak sie wiatrak zepsul . tyle ze nie wiedzialem jeszcze wtedy dlaczego tak sie dzieje . tylko jak dajesz wiecej mhz na gpu to sprawdzaj czy wydajnosc tez rosnie , czy karta sama nie obniza taktowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak szyna 2 razy większa wynik proporcjonalnie wyższy

Proporcjonalnie wyzszy bedzie dopiero po przerobkach :-) (niestety dalej nie moge znalezc opisu vmoda... musze skan karty na forum zapodac, moze jakis berkut pomoze;-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooo panowie cosik znalazłem http://www.vr-zone.com/guides/NVIDIA/MX440VMod/ ,komętując to, gainward zapewne inaczej to rozwiązał więc ten schemat się na nic nieprzyda... ale kto wie musisz porównać :)

Wlasnie chodzi o to, ze ta karta jest zupelnie inaczej zbudowana (inne pcb i pewnie inny kontroler napiecia)... dlatego musze miec do tej specyficznej karty opis a nie uniwersalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...