Skocz do zawartości
Lisek

Sound Blaster Live! Value :P

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie mam okazje wymienić mojego niesamowitego Sound Blaster'a 128 PCI na Sound Blaster Live! Value. W sumie mi troszke szkoda mojej 128'mki :) Tak myślałem żeby sobie wziąć jakiegoś Audigy bulk, bo jest dość tani, ale tak sie natrafił taki Live :)

Pytam sie bo na kartach sie nie znam kompletnie. Moj SB 128PCI ma za zadanie wydawać bliżej nieokreślone dźwięki w grach i odtwarzać MP3. Slyszalem duuuzo skart że Live ma jakiś szumy i inne przekręty. Tego Live'a moge miec za jakeis 100zł, bede negocjował :) i może oddam w zamian 128PCI :P To bedzie taniej. Ale moze bez sensu jest to (jak wspomnialem potrzebny mi tylko do gier, mp3 (glosniki) i filmow (sluchawki). Jest jakaś różnica dźwięku 2D między 128PCI > Live! (CT 4830) i Audigy?

Posro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamiętam czy 128 obsługuje EAX, ale jeśli nie to różnica będzie spora.

Natomiast na Adigy jeszcze większa.

Cały rezultat zależy od głośników !!

Live! ma skopane stery pod XP, Adigy chyba troche lepsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamiętam czy 128 obsługuje EAX, ale jeśli nie to różnica będzie spora.

Natomiast na Adigy jeszcze większa.

Cały rezultat zależy od głośników !!

Live! ma skopane stery pod XP, Adigy chyba troche lepsze :)

Tak, ale Audigy swoje kosztuje i nie wiem czy opłaca się wywalać taki szmal.

Co do głośniczków: http://www.technics.com.pl/tech_item.php?id=50 :)

Wzmacniacz to jakiś stary amplituner SONY, nie chce mi sie zaglądać żeby podać model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale Audigy swoje kosztuje i nie wiem czy opłaca się wywalać taki szmal.

Co do głośniczków: http://www.technics.com.pl/tech_item.php?id=50 :)

Wzmacniacz to jakiś stary amplituner SONY, nie chce mi sie zaglądać żeby podać model.

Zestaw głośnikowy OK ;)

Rożnice poczujesz znaczną, ja na twoim miejscu zainwestowałbym jednak w Audigy 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, ale to kupe kasy... cholera :)

Fakt, ale karte muzyczną kupuje się raz na kilka lat.

Teraz jednak po zastanowieniu muszę dodać, że ja mam inklinacje audiofilskie :D

Jak nie wsłu<span style="color:red;">[ciach!]</span>esz się w muzę to może jednak Live! Ci wystarczy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jaka jest różnica w jakości dźwięku pomiędzy Live A a starym live. Ja mam value i jest cool, szczególnie w gierkach obsługujących EAX.

Jak lubisz Unreal Tournament to polecam. Drugim plusem jest to, że można grac i słuchac mp3, nie wiem czy na 128 sie tak da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja 2 lata temu przesiadlem sie z SB64 AWE (ISA) na takiego SB Live! Value

roznica jest zasadnicza (szczegolnie w grach z EAX'em) - TZN jak podalczam kompa do wiezy SONY albo jak slucham na sluchawkach TECHNICS'a to dzwiek jest super - natomiast na glosnikach wbudowanych w monitor (Philips 107MP BRILLIANCE) roznicy nie slychac zadnej :wink:

ja bym bral - ale cena troche wygorowana, mysle ze okolo 80zl byloby ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie mam okazje wymienić mojego niesamowitego Sound Blaster'a 128 PCI na Sound Blaster Live! Value. W sumie mi troszke szkoda mojej 128'mki :) Tak myślałem żeby sobie wziąć jakiegoś Audigy bulk, bo jest dość tani, ale tak sie natrafił taki Live :)

Pytam sie bo na kartach sie nie znam kompletnie. Moj SB 128PCI ma za zadanie wydawać bliżej nieokreślone dźwięki w grach i odtwarzać MP3. Slyszalem duuuzo skart że Live ma jakiś szumy i inne przekręty. Tego Live'a moge miec za jakeis 100zł, bede negocjował :) i może oddam w zamian 128PCI :P To bedzie taniej. Ale moze bez sensu jest to (jak wspomnialem potrzebny mi tylko do gier, mp3 (glosniki) i filmow (sluchawki). Jest jakaś różnica dźwięku 2D między 128PCI > Live! (CT 4830) i Audigy?

Posro :)

do Twoich zastosowań live jest nizły więc ponegocjuj, oddaj tego starego złoma i już więcej nie mędrkuj. Nowszy sprzęt to nowszy sprzęt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...