Kaloryfer Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 niewiem co to ma byc ale wyniki mojego dysku wydaja sie mi slabe, jezeli nieslusznie sie niepokoje to mi to powiedzcie, ale mysle ze jednak cos jest xle. Mam dysk Baracuda 4 40GB, zrobione trzy partycje, na dysku E: znajduje sie film D-TOX o wielkosci 692MB, ktory kopiuje na dysk C:, operacja kopiowania trwa 2:51sec. Nastepnie podaje moje wyniki w HDtach'u -=+-=+-=+-=+-=+-=+-=+ Random Access Time 11.7ms Read Burst Speed 15.1mbps CPU utilization 1.8% Read Sped max.13542.0kbps min.5463.0kbps aver.12744.1kbps -=+-=+-=+-=+-=+-=+-=+ Obydwa testy zostaly wykonane pod WindowsemXP, powiedzcie mi czy moje zaniepokojenie jest niesluszne czy jednak ta Baracuda sobie leci w kulki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Hih A ja na glownej stronie w temacie widzialem "Noz <span style="color:red;">[ciach!]</span>a....." :lol: :lol: Panowie w czarnych garniturkach nie śpią 8) Heh slowo k-urwa zastepuje kurcze :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Hmmmmm...... Ja na moim WD`ku (patrz opis) mam tak: Random Access Time 16.7ms Read Burst Speed 26 - 27mbps CPU utilization 14.8% Według mnie masz słabiutki transfer - może dysk ci chodzi na PIO4, zamiast na którymś ATA (nie wiem który u ciebie). Spróbuj zapodać najnowsze Via 4 in 1 (czy tam coś innego zależnie od twojego chipsetu) i jak będzie instalował ATAPI DRIVER to zaznacz żeby włączył DMA pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 na 100% masz coś źle, powinienęś mieć ze 3x tyle, u mnie właśnie bez via 4in1 nie mogłem sprawić co by działał szybciej a po zainstalowaniu sam się przestawił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Hihihi a ja na szajsungu 8,4GB mam Random Access Time 14ms Read Burst Speed 24mbps CPU utilization 7.8% Może to kwestia chłodzenia wodą? :lol: Cuś mi się zdaje że te B4 wcale nie są takie super. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 niechce mi sie tego teraz instalowac ale jak mnie pamiec niemyli to mam CPU utilization niecale 5% czas dostepu 9,8 lub 9,9 ms transfer ok 41mb a to wszystko na 98se Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Noz kurcze, zainstalowalem Via4in1, i film nadal kopiuje sie 2:50. Kurna 692mb podzielix na 2:50(170sec.) daje 4,0706mb/s !!! Co jest do kurczy nedzy !!! Heh, teraz ja robilem kurcze nikt nie musial mnie cenzurowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 A może defragmentacja by pomogła? :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 A może defragmentacja by pomogła? :oops:Eee, to raczej cos innego musze usunac wszystkie partycje, i poformatowac...arghh... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 A może defragmentacja by pomogła? :oops:Eee, to raczej cos innego musze usunac wszystkie partycje, i poformatowac...arghh... :twisted: Nie mam pojecia co to , ale jedno jest pewne jak formatowanie nic nie zmieni to cos jest ostro walniete i wcale nie musi to byc dysk . BTW Wez sobie porzycz od kogos dysk i szybko testnij albo zanies do kogos , nie musisz odrazu formatowac . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Read max -42126 min-17342 average-30324 read burst speed-53,2 read access time 14 ms cpu- 10% barracuda 4 60gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Moj dysk wymiata wasze jak chce... :D A tak na serio to i tak mam transfer wew. 592MB/s!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 A ja mam od tygodnia IBM 60 GB i seek time -13ms burst 66,6 MB/s (kontroler!) i average transfer ok. 32 mb/s Masz coś kategorycznie spieprzone - napewno nie wyłaczałeś w biosie UDMA - a masz 80 żyłową taśmę ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Wlasnie Kaloryfer chodz do mnie z tym dyskiem to go sprawdze u siebie na hdtachu !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Dobra pojde do ciebie RyPeR, heh i wam potem powiem co jest dalej grane ;< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...