Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

niewiem co to ma byc ale wyniki mojego dysku wydaja sie mi slabe, jezeli nieslusznie sie niepokoje to mi to powiedzcie, ale mysle ze jednak cos jest xle.

Mam dysk Baracuda 4 40GB, zrobione trzy partycje, na dysku E: znajduje sie film D-TOX o wielkosci 692MB, ktory kopiuje na dysk C:, operacja kopiowania trwa 2:51sec.

Nastepnie podaje moje wyniki w HDtach'u

-=+-=+-=+-=+-=+-=+-=+

Random Access Time 11.7ms

Read Burst Speed 15.1mbps

CPU utilization 1.8%

Read Sped max.13542.0kbps min.5463.0kbps aver.12744.1kbps

-=+-=+-=+-=+-=+-=+-=+

Obydwa testy zostaly wykonane pod WindowsemXP, powiedzcie mi czy moje zaniepokojenie jest niesluszne czy jednak ta Baracuda sobie leci w kulki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmmm......

Ja na moim WD`ku (patrz opis) mam tak:

Random Access Time 16.7ms

Read Burst Speed 26 - 27mbps

CPU utilization 14.8%

Według mnie masz słabiutki transfer - może dysk ci chodzi na PIO4, zamiast na którymś ATA (nie wiem który u ciebie).

Spróbuj zapodać najnowsze Via 4 in 1 (czy tam coś innego zależnie od twojego chipsetu) i jak będzie instalował ATAPI DRIVER to zaznacz żeby włączył DMA

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może defragmentacja by pomogła?  :oops:

Eee, to raczej cos innego musze usunac wszystkie partycje, i poformatowac...arghh... :twisted:

Nie mam pojecia co to , ale jedno jest pewne jak formatowanie nic nie zmieni to cos jest ostro walniete i wcale nie musi to byc dysk .

BTW

Wez sobie porzycz od kogos dysk i szybko testnij albo zanies do kogos , nie musisz odrazu formatowac .

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam od tygodnia IBM 60 GB i seek time -13ms burst 66,6 MB/s (kontroler!) i average transfer ok. 32 mb/s

Masz coś kategorycznie spieprzone - napewno nie wyłaczałeś w biosie UDMA - a masz 80 żyłową taśmę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...