Pinioo Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Historia zaczęla sie gdy kciałem podkrecici mojego celerona 1700 na chocby 1900.Porobiłem wszelakie tesy i wszystko było w normie.Pierwsze podkręcenie było do 1800 i wszystko działało bez zarzutu. Pózniej znofu go przetaktowałem i rozpoczęły sie moje problemy. NAjpierw nie kciał mi sie uruchomic bios , więc go resetowałem przez wyciągnięcie baterii. Co sie okazało po włąćznie kompa (To juz był ustawiony na 1700 ) że temperatura w normie jest ok. 40 stopni . Nie dziwiło mnie to ale jak włączyłem Diablo 2 Temp poszła w 30 sekund do 90 stopni !!!!. Wiatrak działa normalnie 3600RPM. W biosie mam ustawione że jak będzie temp 70 stopni to komp ma się wyłąćżyć jednak nic takiego się nie dzieje . PROSZE POMOCY . Boje się że jak odpakle FarCry o mi procek wysiądzie a ja nie mogę sobie teraz pozwolić na zmianę procka !!!!!!!!!!!!! P.S Na chwile wyłączyłem wiatrak i go odłączyłem po czym znóf go podłączyłem , czy jest możliwe złe podłączenie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msi16 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Być może Bios podaje złe temperaturki.Zresetuj Biosa Zdejmij Coolerek daj świeżej pasty i sprawdź. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Mi to wyglada na brak pasty. Proponuje zrobic tak jak napisal Msi16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j0k3r Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Wez wy<span style="color:red;">[ciach!]</span>l kompa przez okno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinioo Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Wez <font color="#FF0000">[ciach!]</font> kompa przez okno :)Joker weź się poprostu zamknij ;] :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Dotknij radiatorka i zobacz czy jest gorący. Ale mi to wygląda na błędny odczyt temperatury. Wrzuć nowy bios do płyty, może to coś pomorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...