Gość robot Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 http://www.radeon2.ru/bios/util/RaBiT-1.0a.zip z pclab opis Dzięki programowi możemy w łatwy sposób zmienić timingi pamięci karty graficznej, kod Device ID czy po prostu podbić taktowanie układu graficznego lub pamięci. Rzadko spotykaną funkcją jest możliwość edycji długości słowa dla pamięci (32/64/128/256 bit) czy jej typu (SDR/DDR). wszyscy pisali w topiciu glownym o radkach 9700 , ze dzieki biosowi od herca mozna wyzej pamieci podkrecic ze wzgledu na gorsze timingi , a tymczasem sprawdzalem tym programem i ma on nawet lepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 No zaraz oblukam ten programik :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Czy, mógłbym zrobić coś więcej tym programem z moją kartą (oprócz podkręcania core/mem)?Posiadam Sapphire R9100, EtronTech 3,5 64 MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 co daje wiecej fpsow w grach: -wyzsze mhz dla memorkow -czy lepsze timingi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 co daje wiecej fpsow w grach: -wyzsze mhz dla memorkow -czy lepsze timingi? Chyba najpewniejsze bedzie samemu sprawdzić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocik Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 wyzsze timingi = wieksza podkrecalnosc . przewaznie daje to minimalnie wyzsza wydajnosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overclocker Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Może z was ktoś wie jak najlepiej ustawić RAS-to-CAS, tRP, RAS#, CAS#, tRbs dla radka 9800pro ??? Nie znam sie na tych oznaczeniach i nie chcial bym samemu tego zle zrobić ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Cholera jasna.. a jest cos takiego na NV ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 A mi sie wydaje ze im wyzsze timingi tym sie lepiej kreci - tak jak to jest w przypadku pamieci DIMM. Moze ktos przetestuje i da znac co i jak ?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Jak zapisać bios grafy ?-= bo rzeby coś zmodyfikować to trzeba wczytać najpierw a rzeby wczytać trzeba pierwsze zapisać bios jak to zrobie >? Gdzie znajde bios do mojej grafy ? ewentualnie jak ten istniejący zapisać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Jak zapisać bios grafy ?-= bo rzeby coś zmodyfikować to trzeba wczytać najpierw a rzeby wczytać trzeba pierwsze zapisać bios jak to zrobie >? Gdzie znajde bios do mojej grafy ? ewentualnie jak ten istniejący zapisać ? Na górze w temacie o 9700 jest wytłumaczone jak to zrobic :) Poczytaj sobie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Czy zmiana szyny do pamięci w tym programiku coś daje wogóle, jeśli nie to po co to jest??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 No wlasnie, niech ktos obeznany podpowie jakie timingi dla pamieci najlepiej ustawic dla radka 9800se@pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Czy zmiana szyny do pamięci w tym programiku coś daje wogóle, jeśli nie to po co to jest??? Na pclab piszą że nic, gorzej że teraz dopiero zaczną oszukiwać na allegro, zmieniając niby szynę na 128bit. I tak będzie sobie AIDA wskazywać a wyniki będą do [gluteus maximus] :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocik Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 no dokladnie o to chodzi , juz wszedzie beda czity:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 hm witam mam problemik qrde nie moge sflashowac mojego radzia 9600pro atiflash wywala taki komunikat Adapter 0 not found natomiast flashrom Error:0FL01 sprawdzalem adapter i jeston zablokowany Lock pytanie czy idzie go jakos odblokowac zeby mozna bylo wgrac inny biosik ??? pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 hm czy nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie ???? zalezy mi na szybkiej odpowiedzi :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 ehhhh coraz czesciej sie tak zdarza ze jak ktos zadaje dosc nietypowe ytanie to niestety topic zawsze umiera i chyba w tym przypadku bvedzie tak samo no ale coz bede musial sobie sam poradzic :( pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 a jakie timingi dac dla 95002pro 128bit power color, memorki to hynix 3.3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi1970 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Storm ja mam 9600 saphira (czyli tez lockowany). Ale mnie sie udaje fleshowac bios ! tylko ze ja to robie z pod windy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 mam r9100 (supergrace) 250/500, chciałbym ustawić pamięć synchronicznie z prockiem na 275MHz, ale normalnie przy takich częstotliwościach przez pamięć (elixir 4ns) mam artefakty. Chciałem zmienić timingi na większe, ale nie wiem na jakich będzie chodzić bez artefaktów. standardowo mam: trcd - 6, trp - 4, tras - 9, cas- 3. ma ktoś jakieś sugestie? czy musze sprawdzać metodą prób i błędów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Storm ja mam 9600 saphira (czyli tez lockowany). Ale mnie sie udaje fleshowac bios ! tylko ze ja to robie z pod windy. witam moglbys cos dokladniej napisac o tej metodzie tzn co i jak no i jakim softem :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Ja jak tylko skończę montować WC, to sie pobawię timingami na moim 9700. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Storm ja mam 9600 saphira (czyli tez lockowany). Ale mnie sie udaje fleshowac bios ! tylko ze ja to robie z pod windy. witam moglbys cos dokladniej napisac o tej metodzie tzn co i jak no i jakim softem :P pozdr :) ja zmieniam biosa rabit'em, a flesciach!e winflash'em spod windy, także nie musze się bawić nic w dosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Storm ja mam 9600 saphira (czyli tez lockowany). Ale mnie sie udaje fleshowac bios ! tylko ze ja to robie z pod windy. witam moglbys cos dokladniej napisac o tej metodzie tzn co i jak no i jakim softem :P pozdr :) ja zmieniam biosa rabit'em, a flesciach!e winflash'em spod windy, także nie musze się bawić nic w dosie a no to spoko zaraz sprawdze podaj mi tylko jakiej wersji uzywasz :))) pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 winflash 1.0.0.16, tak pisze we właściwościach pliku, bo w programie nigdzie nie ma takich informacji. PS własnie testowałem codecreaturem moja grafe , i jestem mile zaskoczony, w 1024x768 mam ponad 20fps :) (karta ma 64mb ramu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 winflash 1.0.0.16, tak pisze we właściwościach pliku, bo w programie nigdzie nie ma takich informacji. PS własnie testowałem codecreaturem moja grafe , i jestem mile zaskoczony, w 1024x768 mam ponad 20fps :) (karta ma 64mb ramu) qrde caly czs wywala error hmmmmmm nie mma pojecia a jeszce pytanko czy uaktywnia ci sie w tym programiku funkcja check lock ??????? bo u mnie nie :((((((( pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 check lock jest takie bardziej... szare :] i jest zaznaczone, nie moge zmieniac tej funkcji qrde, przesadziłem ze zmianą timingów i mam artefakty, karty mi nie wykrywa a do tego nie moge spod windy flashować, bo pisze że jakiś błąd z FW jakimś, będę musiał załączyć dosa : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Konkret program, bierzemy się za testowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 heh, ta pamięć nie pójdzie na 550mhz, nawet ze zwiększonymi timingami. w ostateczności dałem jej mniejsze timingi o jeden, poza CAS, i dalej pracuje na niej na 260MHz bez artefaktów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...