Skocz do zawartości
lewy

Nie moge zainstalować Windowsa 9x

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy z dosa włączam setup , odrazu wywala mi komunikat że nie może utworzyć plików na dysku startowym . Dalej pisze coś jeszcze żeby utworzyć partycje rozruchową dos . Ten sam błąd jest na 98 i milenium .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na dysku są dwie partycje . pierwsza ntfs (chciałbym ją sformatować na fat ale niemoge :cry: ) , oraz drugą fat , którą wcześniej WIN xp mi nie wykrywał (format tej partycji nie wchodzi w gre.) . Chce więc zainstalować win 9x/me żebym miał do tych danych dostęp . koniec. kropka. ...ehhh :o 8O :? :x :( :cry: :evil: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na dysku są dwie partycje . pierwsza ntfs (chciałbym ją sformatować na fat ale niemoge  :cry:  ) , oraz drugą fat , którą wcześniej WIN xp mi nie wykrywał (format tej partycji nie wchodzi w gre.) . Chce więc zainstalować win 9x/me żebym miał do tych danych dostęp . koniec. kropka. ...ehhh  :o  8O  :?  :x  :(  :cry:  :evil:  :!:

fdisk lub pm na pomoc :D usun partycje ntfs i zrób normlaną fatowską

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sformatować płytą xp dysk ??? Jeżeli poprostu programem instalcyjnym to odpada bo mój xp'ek jest niebutowalny, a jak próbuje go odpalić poprzez winnt.exe to nic nie daje bo po restarcie nic sie nie dzieje .

A fdiskiem to niejestem do końca pewny jak więc gdyby ktoś wytłumaczył to byłbym wdzięczny ... .

... wygrają Czechy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi