[cahe] Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Na wstepie prosze moderatorow o ew. przeniesienie postow dotyczacych tego tematu z topicu "6800 GT już są :)" tutaj :-). Ostatnio (po premierze NV40 i potem R420) rozgorzala dysputa o nijakosci, nieprzydatnosci, robieniu na pokaz i tym podobnych jesli chodzi o SM 3.0 (ShaderModel - czyli ujecie PS i VS w sumie). Mozna bylo przeczytac na wielu portalach sprzeczne informacje, na wielu forach rozne opinie. Niech ten topic bedzie takim zbiorem mysli wszelakiej i baza linkow na temat tego co daje lub nie daje SM 3.0 :-). Ja zamieszczam pierwszy link mowiacy o tym, co daje PS 3.0: http://www.3dcenter.org/artikel/2004/03-31...1_a_english.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 TUTAJ LINK do 3 dem pokazujacych mozliwosci PS 3.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ćmilu Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Podaje linki wszystkie na podst. engine'u Unreala 3 tu do ściągnięcia filmik 12,5mb widziałem gdzieś 160mb ale mi gdzieś uciekł jak znajdę zapodam http://files.worthplaying.com/files/module...ownload&cid=793 Pare wymiatających screenów http://www.unrealtechnology.com/flash/tech...logy/ue30.shtml Fajnie to wygląda ale niekiedy wszystko za bardzo się świeci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 TUTAJ LINK do 3 dem pokazujacych mozliwosci PS 3.0 Wszystkie te demka są na PS2.0 tu: http://esprit.campus.luth.se/~humus/ :wink: Szczególnie polecam nowe demko 3DC. Piękny displacement mapping 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Ale kiedy zobaczymy to masowo w gierkach... na razie obilo mi sie o uszy, ze Far Cry ma to miec uaktywnione w nastepnym patchu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Już to nie raz pisałem! Nie będzie tego w nowym patchu. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 SM 3.0 daje ponadto (jak dla mnie) ogromny wzrost wydajnosci! Srednio 15% :-))) http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=2102 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Patrzyłem po tych testach i wziąłbym raczej Ati. Jak ktoś w innym temacie słusznie zauwazył, na takich kartach gra się tylko z AA i anizo, a z włączonymi upiększaczami Ati wydajniejsze... Co nie zmienia faktu, ze jakbym dostał 6800 to bym nie płakał ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 do usuniecia... post wyslal sie 2x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Patrzyłem po tych testach i wziąłbym raczej Ati. Jak ktoś w innym temacie słusznie zauwazył, na takich kartach gra się tylko z AA i anizo, a z włączonymi upiększaczami Ati wydajniejsze... Co nie zmienia faktu, ze jakbym dostał 6800 to bym nie płakał ;) Bralbys ATI - ktore? Bo GF 6800GT odpowiada cenowo X800Pro, a nie XT. A GT czesto wygrywa, nawet w AA I AF: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Widzicie roznice na tym wykresie miedzy 6800 i X800Pro? Jest dosyc duza, pomimo tego, ze obie karty maja 12 potokow. X800Pro jest szybszy o 47%... ale ma o 46% wyższe taktowanie... :-) Karty sa jednakowo wydajne przy jednakowym taktowaniu :-)). Fajnie nie? Zbieg okolicznosci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Juz nie sa po tyle samo. X800P stoi kolo 350$. Ciekaw jak bedzie z modowaniem 6800 na 16 potokow, bo X800P sie da w ogromnej wiekszosc przypadkow na 16 potokow - na XT juz nie koniecznie, bo niektore karty maja obnizone napiecie na jaderku i co za tym nie chodza tak wysoko (1,3V zamiast 1,4V). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Juz nie sa po tyle samo. X800P stoi kolo 350$. Ciekaw jak bedzie z modowaniem 6800 na 16 potokow, bo X800P sie da w ogromnej wiekszosc przypadkow na 16 potokow - na XT juz nie koniecznie, bo niektore karty maja obnizone napiecie na jaderku i co za tym nie chodza tak wysoko (1,3V zamiast 1,4V). Prawdopodobnie bedzie tak samo, jak z 9500@Pro/9700 - pierwsze egzemplarze beda prawie w 100% modowalne, a potem zacznie sie szachownica, etc ;-). Co do ceny X800Pro - nie w Polsce :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 "] Co do ceny X800Pro - nie w Polsce :(. z czasem... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 "] Co do ceny X800Pro - nie w Polsce :(. z czasem... ;) :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...