Skocz do zawartości
djtomas

Czy MaxiJet-y 1000 są rzeczywiście takie głośne?

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do użytkowników tej pompki (także w wesji 750).

Pozdr.

PS. Podobno jeżeli się ją zatopi to wogóle jej nie słychać.

Bardzo szczegółowo pytam ponieważ chcę zrobić bezgłośne WC

i nie wiem czy ta pompka się nadaje...

W grę jeszcze wchodzi Hydor L-20, dlatego prosziłbym także tych

userów (przedewszystkim) którzy mieli obie pompki o wypowiedź co

do ich głośności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest cicha, zatopionej nie słychać z 10cm, a przy inline słychać rezonans obudowy, ale jak sobie położysz na macie wygłuszającej to też bedzie cicho (tzn. przy zamkniętej obudowie może z 20-30cm jakieś bzyczenie usłyszysz...)

ogólnie cichutka

hydora nie miałem, więc nie porównam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ja miałem zanużona w zbiorniku od matego.Woda zalana pod sufit zbiornika i pompka niesłyszalna z odległosci 10 cm.Jak w zbiorniku miałem 4 centymetry wody mniej to juz słyszalna nawed z 2 metrów.Kwestia taka ze zbiornik musi być hermetyczny i najlepiej(ja tego nie miałem) zeby leżał sobie na jakiejś gąbce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ja miałem zanużona w zbiorniku od matego.Woda zalana pod sufit zbiornika i pompka niesłyszalna z odległosci 10 cm.Jak w zbiorniku miałem 4 centymetry wody mniej to juz słyszalna nawed z 2 metrów.Kwestia taka ze zbiornik musi być hermetyczny i najlepiej(ja tego nie miałem) zeby leżał sobie na jakiejś gąbce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam MJ1000 niezatopioną i hałasuje mimo że w szafce jest zamknięta... Jeszcze WC nie skończyłem, więc nie jest umocowana do końca, leży na razie na folii bombelkowej ;] A jak by ją tak utopić, ale wody ze zbiornika nie używać w układzie (co by się nie grzała)? Eh, chyba kombinuje ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi