CyraxFX Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Mozę złe forum , jak cos to niech moder przeniesie n awłąsciwe .. otóz potrzebuje wszelkie rady jak przyspieszyc 3 dmarka , co wyłączyc włączyc wgrac itp ... założyłem sie o piwo z kumplem że bede miał wiećej.. wie cpytam o rade ze swojej strony zrobiłem juz wszystko co wiedziałem .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 1. Wykrecić grafe. 2. Zainstalować stery z największą ilością optymalizacji do 3dmarka :lol: 3. Jezeli to 3dmark2001 to wykręcić maksymalnie cpu i pamięci bo tam nie tylko grafa się liczy. 4. Wyłączyć wszystkie programy chodzące w tle. 5. Jeżeli to win 2000/xp/2003 to wyłączyc niepotrzebne usługi. 6. Zmniejszyc rozdzielczośc pulpitu(3dmark i tak zrobi test we własciwej rozdzielczosci) 7. Z menedzera zadań, zakonczyc proces explorer.exe(przy wyłączonym pulpicie są lepsze wyniki). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 w ustawieniach sterownika: OpenGL: Texture Preference: High Performance Mipmap Detail Level: High Performance Wait for Vertical Sync: Always Off TRUFORM: Always Off Direct3D: Texture Preference: High Performance Mipmap Detail Level: High Performance Wait for Vertical Sync: Always Off TRUFORM: Always Off tyle wiem ja moze ktos zna jeszcze jakis sposób ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 w ustawieniach sterownika: OpenGL: Texture Preference: High Performance Mipmap Detail Level: High Performance Wait for Vertical Sync: Always Off TRUFORM: Always Off Przeciez 3dmark korzysta tylko z Direct3D jesli chodzi o grafike. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Przed testem poodłączaj wszystkie niepotrzebne urządzenia, np. pady, cd-romy. Możesz w biosie powyłączać Irda, niepotrzebne usb, lan jak nie używasz itd. U mnie odłączenie pada dało 500 pkt w 3dM01. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 tu masz troche na ten temat http://www.overclockers.pl/txt.php?id=3dmark_tweak a jak ebdzie juz ostateczni bił rekord to oczywiscie format najlepiej o 1 w noccy i tak od 20:00 chłódz pokuj to do 1 bedzie na tyle chłodniej ze zawsze te pare mhz pujdzie weicej do tego jakiśkonkterny wiatrak nad grafe i jazda :D apropo to jaki tamten koleś ma sprzet ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Przed testem poodłączaj wszystkie niepotrzebne urządzenia, np. pady, cd-romy. Możesz w biosie powyłączać Irda, niepotrzebne usb, lan jak nie używasz itd. U mnie odłączenie pada dało 500 pkt w 3dM01. yyyyy a co to pad ?? Bo rozumiem że nie chodzi o pada do gier ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocik Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 wylacz siec , tez daje pare punktow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Podstawa to ZIMA. Wystawienie kompa za okno na parapet i krecenie ponad norme :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Kolo ma dokłądnei taki sam spzreta jak ja czyli Athlon 1600 , radek 9700, i pamieci noname 333, ok to czas sprawdzić wasze rady , robimy konkurs trzy etapowy tzn . najpier bez krecenia karty , proca i pamieci , tylko zabiegi systemowe . 2) krecimy tylko proca 3) krećimy wszystko kto przegra ten kupuje 4 warki strong .. akurat na mecz ... :) TESTOWAC BEDZIEMY W 3 DMARKU 2001 SE Na Win Xp .>>>> wiem zę się tez co sw biosie przestawiało tyllko nie pamiętam co ... Fast agp cos takiego ... na Abicie NF7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 ustaw obraz windowsa w takiej rozdzialce w jakiej testujesz w 3dmarku i wlacz 60Hz odswiezania obrazu. Jak 3D 2001 to lepiej podkres p[amieci na grafie kosztem GPU, na 3D 2003 lepiej krecic GPU. Podniesz troche taktowanie AGP w biosie tez daje pare pkt. Rob test po resecie systemu, powylanaczaj te gowna o ktorych pisali przedmowcy.dla radka 9700 polecam omegi 3.7 - wedlug mnie najlepsze do marka 2001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Thx wszystkim za rady , heh wygrałem ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...