Skocz do zawartości
Spentany

lan

Rekomendowane odpowiedzi

helolka!

siedze sobie u kuzyna, 2 kompy + 2karty sieciowe i niestety ktos zle nalozyl koncowki na kabel, zn na obydwoch koncach jest tak samo ale gosc ktory to przywiozl powiedzial ze jest zle i w poniedzialek zmieni lecz mnie juz nie bedzie :[ a chcemy pograc :twisted: :twisted: i tu pytanie jak maja byc ustawione te kable na przeciwnej wtyczce ? [przewod 8zylowy] jak powinno byc zeby dzialalo ? za szybko odpowiedz big thz :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to nic nie zrobi , jak ma 2 dni to i bez zaciskarki da sie zrobic prowizore :).

No wienc tak :

złap kabel przy wtyczce , jakieś 15 cm od niej (lub jak chcesz to mniej); nastemnpnie natnij izolacje kabla (żebyś zobaczył te 8 kabelkuff) zdejmij izolacje na odcinku ok 5 cm). Wejdz na siecilokalne.pl i znajdz wzur kabla zwyklego i crossa. Jak juz bedziesz miec to przetnij kable kture majom byc inaczej i polacz je tak jak majom byc w crossie. potem wez zaizoluj tasmom. moze to prowizora ale na 2 dni do gier starczy :) dopuki nie zrobisz normalnego kabla. AHA I NIE RUSZAJ WTYCZEK :)

jak cos to pisz na priva

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok zrobilem cos takiego

12345678 87654321 [poprzednio bylo] 12345678 12345678 czy to

12345678 87654321 jest ok ? ktos mnie straszy ze jak zle sie polaczy to sie moze cos spieprzyc - coprawda ja w takie bajki nie wierze ale to tak na wszelka wszelkosc :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy krótkim kablu nie ma znaczenia kolejność (przynajmniej u mnie, dopiero powyżej 15m przestaje działać prawidłowo).

bo recznie, to ty nic nie zerobish 8O

:lol: jak na początku robiłem sieć to bez zaciskarki poradziłem sobie z 20 końcówkami !! (wszystko działało)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi