Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego nie moge nawiazac polaczenia przez podczerwien z innymi telefonami. Probowalem z nokia 6610, nokia 7650 i sony T610 i nic. Telefony byly prawidlowo skierowane portami podczerwieni do siebie i nie dalo sie nawiazac polaczenia. Po uplywie 3 minut wyskakuje mi komunikac ze nie udalo sie nawiazac polaczenia. Co zrobic zeby te polaczeniw bylo i mozna bylo sobie wysylac dane miedzy telefonami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

probujesz przeslac plik? W Nokii zapomnij, jedynie wizytowke w formacie vCard wyslesz. Takie cos to niestety tylko w SE jest (natomiast nie pamietam jak w przypadku Nokii Series 60...)

ma racje. gowno nie podczerwien bo mozna przeslac tylko kontakty i wizytowki. mam 6610 i jest to samo. porazka na calej linii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie moge nawiazac polaczenia przez podczerwien z innymi telefonami. Probowalem z nokia 6610, nokia 7650 i sony T610 i nic. Telefony byly prawidlowo skierowane portami podczerwieni do siebie i nie dalo sie nawiazac polaczenia. Po uplywie 3 minut wyskakuje mi komunikac ze nie udalo sie nawiazac polaczenia. Co zrobic zeby te polaczeniw bylo i mozna bylo sobie wysylac dane miedzy telefonami.

Powiedz mi jaki masz odbiornik irda. USB czy na plyte ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to kicha straszna. po co mi w takim razie port podczerwieni skoro tylko jakies durne wizytowki moge przeslac, ale dlaczego nie moge nic odebrac od telefonu kolegi. probowalo dwoch do mnie wysylac jeden z nokii 7650, a drugi z sony T610 i nie chcialo dojsc. a z laptopa na telefon pojdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja jestem rozkojarzony. No pewnie, ze o kompie nie bylo mowy :oops:

Ale potwierdzam to co mowia koledzy. Przeczytalem niedawno chyba z 5, 6 testow Nokii z roznych segm. 6610, 6100, i inne gorsze i faktycznie irda sluzy tylko do wysylania wizytowek conajwyzej.

W t610 jest git. Odpalam BT moj kolega rowniez. Siedzimy od siebie o 10m i mu posylam co chce oprocz gierek (prawa autorskie, itp :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z laptopa tak jak i z innego komputera da sie...

zakonczmy ten temat z przesylaniem przez irde w telefonach z serii 40 jakich kolwiek rzeczy do innego, bo sie nie da po prostu (jedynie wizytowke) to nie sa s60 ani SE ze sie da.. nie ta klasa telefonow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi