Skocz do zawartości
lukas666

wgniecenie rdzenia na radku 9500

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie jak w temacie, dzisiaj postanowilem ze wymienie radiator u siebie na karcie radeon 9500, no w trakcie czyszczenia ( skrobania resztek kleju) nozykiem wgniotlem nieznacznie rdzen na dlugosci okolo 2 mm i na oko na glebokosc 1 mm, zdeka sie przejalem ( ba, prawie sie zlalem ze strachu), ale zamontowalem chlodzenie na srubkach, spoko system idzie, nie ma krzaczkow ale po 3 minutach jakies przeklamania obrazu sie pokazaly, no to ja restart zrobilem, pogmeralem troche karte w slocie agp i o dziwo karta chodzi spoko, bez krzakow z 8 potokami kreci sie spoko na 350 dla rdzenia i 340 dla pamieci ( czyli 680 ) no ale mam pytanie, czy to ukruszenie moze dac o sobie znac po powiedzmy paru dniach dopiero ?? i czym sie to moze objawic np, karta moze calkiem pasc ?? moze ktos juz przerabial takie wgniecenie wzglednie ukruszenie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko ja zdejmowalem nie ten klej tylko inny :>

nie fabryczny tylko zalmana termoprzewodzacy ale sukinkot nawet rozpuszczalnikiem nie zlazil, zmywaczem do paznkoci tez, to ja go delikatnie skrobnalem i chyba "polizgnalem" sie na rdzeniu, ale o dziwo jest na razie luzik, karta to wersja 64 mega modowalna z 4 na 8 potokow, wytrzymala jest kurde jak na uwalony rdzen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobną sytuacje. Zmieniałem pastem pod swoim radkiem i gdy zdejmowałem radiator to zrobiłem nim ryse na rdzeniu. Trzeba mnie wtedy było zobaczyć, normalnie zbladłem. Ale nałorzyłem nowa paste , wszystko spręciłem i naszczeście żadnych problemów nie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i kupa, karta strzelila polowicznego zgona, jest terazna allegro w dziale uszkodzone :(

:? Niefajna sprawa, jestes pewien ze to od tego? Nie masz gwary, ze sprzedajesz ja na allegro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi