Skocz do zawartości
Xanagaz

Abit NF7-S v2.0 - padniete kondensatory lub cos innego

Kiedys padla mi ta plyta  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kiedys padla mi ta plyta

• TAK
      3
    • NIE
      16
    • Mam inna plyte
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opcja z inna plyta jest bo mi sie tak podobalo :lol: Jestem ciekaw, bo bylem dzis w sklepie komputerowym i powiedzieli, ze na trzy sprzedany plyty trzy im padly i musieli wymieniac, wiec nie wiem czy to pytanie to bez sens. Jestem ciekaw jak to jest tutaj na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to większość płyt które wracają na serwis leci na programator a później do właściciela. Pierwsze flashowanie jest gratis ;D

Wynika to z wgrywania BIOSu na podkręconym sprzęcie, a po takiej operacji płyta lubi się nie podnieść.

Ta 3 opcja z inną płytą jest zbędna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja coprawda mam zwykłego nf7 ale mi padł i to nie przez bios :D Wywalił sie dławik z zasilania procesora. Ale nie powiem że jetem niezadowolony. Po wymianie na nowy (przelutowali w serwisie) płyta ma większe możliwości oc. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja coprawda mam zwykłego nf7 ale mi padł i to nie przez bios :D Wywalił sie dławik z zasilania procesora. Ale nie powiem że jetem niezadowolony. Po wymianie na nowy (przelutowali w serwisie) płyta ma większe możliwości oc. Pozdro

oo, to moze ja tez tak sprobuje... jak go 'wywalić' ;)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpinam się pod topic.

Czy uwalone gniazdo, gdzie się połącza wiatrak może być podstawą do wymiany płyty głównej w ramach gwarancji? Bo mam walnięte gniazdo odpowiadające za wiatrak na cpu i się najnormalniej na świecie nie kręci, a na pozostałych tak :P

A jeżeli nie będzie to podstawą do wymiany mobo, to jak ją sprawdzić tak fest, czy działa w 100% poza tym uwalonym gniazden, primem na stabilność ta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie tak, bo to wada płyty, ale jest to błachy problem. Jak bu nie brali to powiedz, że komp się wyłącza bo nie wykrywa CPU fana (bios-> opcja shutdown when cpufan fail) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opcja z inna plyta jest bo mi sie tak podobalo :lol: Jestem ciekaw, bo bylem dzis w sklepie komputerowym i powiedzieli, ze na trzy sprzedany plyty trzy im padly i musieli wymieniac, wiec nie wiem czy to pytanie to bez sens. Jestem ciekaw jak to jest tutaj na forum

Chyba na podłogę padły ...

MIałem w łapkach/u znajomyck 5 czy 6 NF7 i żadna sama od siebie nie padła ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...