Skocz do zawartości
sector

house ! house !

Rekomendowane odpowiedzi

Proximo > Może i racja bo już dawno nie słyszałem żadnych manieczek ;) Ale głównie zraziłem się do tych tekstów typu "Jazda" itp., choć miałem jeden set to się pojawiała nawet piosenka "czerwone korale"... :| Ale co tam każdu lubi co innego więc takie urozmaicenie ;) Zresztą wydaje mi się tak, iż obojętnie do jakiego klubu (dyskoteki) pójdziesz to jak się wkręcisz to i przy DP można się bawić... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A, manieczki. To takie co lecą trzy sample na przemian, ktoś coś urywanie krzyczy, ktoś inny gwiżdże i ogólnie jest hałas jakby dwa kościotrupy się bardzo sympatyzowały na blaszanym dachu? Słyszałem takie, a jakże, światowiec jestem. Kilku kolegów twierdziło, że to jest fajne, kul, czil i trendi, zwłaszcza po dziwnych tabletkach, więc usiłowałem się tym przejąć. Cytując moją wąsatą matkę: "to ten typ muzyki, który może lecieć na imprezie o 4 nad ranem, kiedy wszyscy są już tak pijani, że nie mogą leżeć na dywanie bez trzymania się czegoś i liczy się tylko, aby rytm był".

W lokalnej rozgłośni harcerskiej czasem wieczorami puszczają transmisję "lajw" z miejscowej remizy. Najnowszym nieskoordynowanym porykiem mody jest jakaś wiksa. Nie wiem co to jest, brzmi jak wyjątkowo złośliwa bakteria albo wirus. Cóż, genetycy też muszą gdzieś się bawić :>

A najgorsze, że takie smrodliwe gje, podobnie jak "skejci" smarujący sprayami na wszystkim co nie pofrunie i nie zwieje na drzewo, też budują obraz tej czy innej subkultury albo grupy. I potem nie przetłumaczysz, że graffiti to nie tylko pryszczate gnojki, znaczące wagony napisami "HWDP" i "więcej THC", a techno też ma swoje dobre strony i to niekoniecznie te w białych rękawiczkach, pseudokowbojskich kapelusikach, gwizdkach i debilnych wrzaskach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

manieczki to muzyka dla dresów w swoich malczanach na full wypasie z alusami i płetwą :lol:

albo dla ludzi na pigółach, taka prawda [ no chyba żę koleś ma IQ krzesła]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprecyzujcie slowo manieczki bo chyba tu jest jakies nieporozumienie

dobra tak jako malo ciekawoste kopiuje tu text ze strony ekwadoru:

W Ekwadoze zagrali już między innymi:

Westbam, Dr Motte, Blank&Jones, Hardy Hard, Mario Lopez, Peran van Dijk, Mark van Linden, Dance Nation, Jordan&Baker, DJ Jean, Klubheads, DJ Balloon, Caba Kroll, Kosmonowa, C.J. Stone, Future Breeze, Warmducher, 4 Clubbers, DJ's @ Work i wielu innych.

hmmm :roll: Mark van Linden, Jordan&Baker, Caba Kroll

dresiarska muza taaaaaa :wink:

nie wspome ze niedawno(04.11) byl Ron Van Den Beuken

no ale taaaak on tez gra dresiarska muze wiem wiem :roll:

n/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki mały OT, ale raz w manieczkach (albo czymś podobnym bo już dawno to słyszaem to nie pamiętam) to nawet dobry fristajl dj`owi wyszedł :) "Jak się bawić to się bawić, drzwi wyj***ć, bramę wstawić", tekst z głębokim przesłaniem, można by powiedzieć, że coś na miarę Mickiewicza ;) A co do muzyki to ostatnio sobie Paul Van Dyk`a trochę słucham choć to nie house, to też wkręca... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem od kogos filmiki z Ekwadoru- na których gwizdki byly 2 (dwa) razy glosniejsze od muzyki (prymitywnej) a ludzie sie tam "bawiący" nie robili dobrego wrazenia (dresy, nacpane malolaty).

Nie mam zbyt dobrej opini o tym "klubie" (?)...

no offence ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jonas jak chcesz to udostepnie tobie i innym uzytkownikom sety z ekwadoru i zobaczysz ze nie sa to "3 sample na przemian" i ze nie ma tam zadych gwizdow i krzykow

n/c

Nie śmiem zaprzeczać, ja tylko opisałem, com kiedyś usłyszał. Jak wygląda to teraz - nie wiem, acz na słowo gotówem uwierzyć, że wycięli te tam gwizdki i jazdy trądem rażone.

Dlaczegóż niektóre posty kończysz tym mistycznym "norton/commanderem"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie trance i techno ma tyle wspólnego z housem co mrówka z żyrafą. House można porównać z muzyką klasyczna a trance i techno z disco-polo. trance i techno to obciach jakich mało odpust i wioska na całego. www.vecka44.com

ale sie znawca znalazl ho ho :lol: :lol: No to powiedz mi najpierw jakich wykonawcow sluchasz ktorzy tworza ów muzyke. Zapewne: Starsplash, Jan Wayne, Klubbingman :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuzwa house to najwieksza pasc jaka mogla przyjsc z UK.

Konkretna muza to minimal,schranz, electro , czyli Alter Ego, Chris Liebing, Umek , Frank Biazzi , Amok, Viper XXL , Marco Remus , Legowelt , Autotune itd.itp.

Co to jest house ? Wogóle do klubu sie taka muza nie nadaje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkretna muza to minimal,schranz, electro , czyli Alter Ego, Chris Liebing, Umek , Frank Biazzi , Amok, Viper XXL , Marco Remus , Legowelt , Autotune itd.itp.  

To wejdz sobie na www.globalclubbing.ru i sciagnij dj zebra dico..... , moim zdaniem to sie nadaje zarabiscie do klubu. I to jest house.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty to qbass za to zajebisty znawca dj zebra dico to wypas house cytuje dalej paul okenfold i dj tiesto mauro piccoto i i ferry corsten black and jones i paul van dyke i dj tomcraft wypas muza tandeta na maxa a to co ty napisałęś to ja nie wiem co to za [ciach!]o nawet jest więc się @ polecam g-pal ocean of blue(loudeast remix), rockwell somebody's watching me(mixy),joshua collins, silicone soul,hernan cattaneo,sebastian lager,kid creme,alexkid,situation 2wo,gus gus-david,brown&brown,circulation,hoxton whores,dr kucho belmondo rulez,king unique ,niektóre rzeczy subsky,dj chus,jon delerious no warning, ad finem if you fall mixy, i od cholery jeszcze ale musze iśc do pracy pozdro nie polecam dj tomcraftów, paul vad dyków, niemieckiego techno itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wejdz sobie na www.globalclubbing.ru i sciagnij dj zebra dico..... , moim zdaniem to sie nadaje zarabiscie do klubu. I to jest house.

Jedyny house jaki toleruje to house w wykonaniu Junior Jacka i Rogera Sancheza. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyny house jaki toleruje to house w wykonaniu Junior Jacka i Rogera Sancheza. :-)

inni wykonawcy tez sa ok :) sprobuj zassac np dj Matush albo dj Levy(podalem linki w przyklejonym temacie)

na samym JJ i RS house sie nie konczy ;] oczywiscie nie mowimy tu o zwyklym slamazarnym housie

a tak poza tym to moderatorzy powinni ZAMKNAC TEN TEMAT

pozdro ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty to qbass za to zapupisty znawca dj zebra dico to wypas house cytuje dalej paul okenfold i dj tiesto mauro piccoto i i ferry corsten black and jones i paul van dyke i dj tomcraft wypas muza tandeta na maxa a to co ty napisałęś to ja nie wiem co to za <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nawet jest więc się @ polecam g-pal ocean of blue(loudeast remix), rockwell somebody's watching me(mixy),joshua collins, silicone soul,hernan cattaneo,sebastian lager,kid creme,alexkid,situation 2wo,gus gus-david,brown&brown,circulation,hoxton whores,dr kucho belmondo rulez,king unique ,niektóre rzeczy subsky,dj chus,jon delerious no warning, ad finem if you fall mixy, i od cholery jeszcze ale musze iśc do pracy pozdro nie polecam dj tomcraftów, paul vad dyków, niemieckiego techno itp

DJ Tiesto, PvD to tandeta !!! :lol: :lol: :lol: :lol: paul okenfold jest do [gluteus maximus]!!!! Gosciu wes przestan. Zapodales taka zapupista liste ze nie znam zadnego wykonawce. DJ tomcraft to dlaciebie pewnie esencja disco polo.

TO teraz powiedz mi dlaczego kazdy z nich wyspeuje w najlepszych imprezach techno/trance. kazdy ich kawalech jest na szczycie listy przebojow i jest grany w kazdych pozadnym klubie. Mixowany jest przez wszystkich Dj-ow.

Armin van Buuren no jego oszczedziles ;] ale pewnie zaraz wpadniesz tutaj i go zbesztasz.

Polecam z globalclubbing.ru sciagnac sobie pete_tong_-_the_essential_selection_live_@_cafe_mambo_ibiza_09-07-2004. Dj zebra neo disco to slaby hous. Niektore kawalki slyszalem u JJ nawet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam Niemiecka scene muzyki elektronicznej.

Maja najlepszy lub jeden z lepszych na swiecie :

Schranz

Minimal

Trance

Electro

UK jedynie co maja dobre od siebie to tylko Housy.

Jedynym dobrym minimalo-techno-electro DJ'em , ktozy posiadaja brytyjczyki to Dave Clarke.

BTW: Jesli ktos przysluchal sie ostatnim setom Tomcrafta to mogl dostrzec, ze nie gra juz takiej lightowej muzy jak kiedys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi