Skocz do zawartości
mazo

IE 6.0

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z IE 6.0 ... po dłuższej pracy w internecie strony sie nie wczytują (dopiero po długim odswierzaniu zaczynają wchodzić ale połowa elementów się nie wczytuje). po restarcie wszystko działa ale po 1-2h znowu jest to samo ... nie wiem co mam robić i od czego to zalezy... Zmiana przegladarki nic nie pomaga.mam teraz opere i po 2 godzinach pracy w internecie IE nie moze wyswietlic strony , a Opera "could not connect with remote server" czy cos takiego. musze czyms przeskanowac kompa bo to pewnie jakis wirus tylko czym ?

Dodam , ze przy otwieraniiu jakiejkolwiek strony (juz w czasie kiedy wszystko juz sie sypie) jest taka linicjka w pasku wpisywania witryn:

res://F:WINDOWSSystem32shdoclc.dll/dnserror.htm#http://forum.infojama.pl/

To chyba wszystko... pisałem juz na wszystkich forach związanych z tematyką softwar'u , ale z nikąd nie mogę uzyskać zadnych informacji :(

Już nie wiem co mam robić, proszę o pomoc !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam , ze przy otwieraniiu jakiejkolwiek strony (juz w czasie kiedy wszystko juz sie sypie) jest taka linicjka w pasku wpisywania witryn: 

res://F:WINDOWSSystem32shdoclc.dll/dnserror.htm#http://forum.infojama.pl/
To akurat jest całkiem normalne, bo dnserror.htm jest stroną "offline" informującą o błędzie.

Łączysz się przez sieć osiedlową, Neostradę, modem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemu nie rozwiązuje, ale przynajmniej wiadomo, że problem tkwi w twoim komputerze, a nie np. po storonie admina sieci.

Skoro problem występuje pod Operą i IE nie jest to raczej wina przeglądarki.

IMHO masz coś namieszane w systemie, albo jakieś świństwo żre ci transfer.

Sprawdź logi z firewalla, msconfig, przeskanuj Spybotem, jakimś antivirem.

Zobacz czy wtedy gdy przeglądarka ma problemy z wyświetlaniem stron, ruch w sieci =0 czy coś się jednak dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi