harry Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Witam. Otoz mam takie pytanko. Bo chce wyslac SMS'a z mojej komorki an komorke do Niemiec (do niemieckiej sieci) do znajomej. Moje pytanie brzmi: Czy ajk bede wysylal tego SMS'a to czy musze dodawac jakies numer do tego co mam na sama komorke? Np: +48? Czy cena bedzie jak za normalnego SMS'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Argh... wypadałoby wiedzieć do jakiego kraju ma iść ten sms. A co do ceny zadzwoń na infolinię do operatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 LOL :lol: Wszystkie sms sa w tej samej cennie niezaleznie od kraju do ktorego wysylasz 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Argh... wypadałoby wiedzieć do jakiego kraju ma iść ten sms. Przeciez napisalem ze ma isc do Niemiec. Yo jak trzeba cos dodawac do normalnego numeru czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Kurczę... Jak wyślesz pod numer 122334455 to skąd sieć ma wiedzieć, że akurat ma iść do Niemiec a nie do Australii albo Kazachstanu? Weź pomyśl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Oto numer na komorke niemiecka: +4917331666919. Syganl jak puszczam to normalnie idzie to sms chyba tez powinien normalnie pojsc co nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Przecież ci to powtarzam od początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Tak, tak ma być, z +49, będzie to płatne jak zwykły sms... A wiem to z tego bo korzystam czasami z włoskiej bramki SMS->Email Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 W jakiej sieci jestes Sid, ze sms krajowy kosztuje tyle samo co zagraniczny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 W jakiej sieci jestes Sid, ze sms krajowy kosztuje tyle samo co zagraniczny ?w kazdej sieci SMS wyslany z kraju z granice kosztuje tak jak zwykly. natomiast SMS wysylany za granica z telefonu z aktywacja "naszego" operatora jest drozszy, ceny sa rozne => infolinia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 natomiast SMS wysylany za granica z telefonu z aktywacja "naszego" operatora jest drozszybo wtedy ceny sa z roamingu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 masz wpisać taki nr +SMS_DO_NIEMIEC_WYSLIJ_MOJ_TELEFONIKU_KONIECZNIE_PRZEZ_BERLIN_WSCHODNI i dalej reszte nr. Wez se strzel baranka o sciane. BTW sms wyslany z PL za granicę kosztuje tyle co PL->PL , natomiast spoza granic do PL kosztuje duzo, za duzo ;]. BTW wysylajac sms na koma z polskiej sieci nie musze pisac w bramce sms zadnyc +XX tylko nromalnie dochodzi? Tak mi sie przynajmniej wydaje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 masz wpisać taki nr +SMS_DO_NIEMIEC_WYSLIJ_MOJ_TELEFONIKU_KONIECZNIE_PRZEZ_BERLIN_WSCHODNI i dalej reszte nr. Wez se strzel baranka o sciane. BTW sms wyslany z PL za granicę kosztuje tyle co PL->PL , natomiast spoza granic do PL kosztuje duzo, za duzo ;]. BTW wysylajac sms na koma z polskiej sieci nie musze pisac w bramce sms zadnyc +XX tylko nromalnie dochodzi? Tak mi sie przynajmniej wydaje ;]masz wpisać taki nr +SMS_DO_NIEMIEC_WYSLIJ_MOJ_TELEFONIKU_KONIECZNIE_PRZEZ_BERLIN_WSCHODNI i dalej reszte nr. Wez se strzel baranka o sciane. BTW sms wyslany z PL za granicę kosztuje tyle co PL->PL , natomiast spoza granic do PL kosztuje duzo, za duzo ;]. BTW wysylajac sms na koma z polskiej sieci nie musze pisac w bramce sms zadnyc +XX tylko nromalnie dochodzi? Tak mi sie przynajmniej wydaje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 OK. Juz wszystko wiem. Dzieki za info!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 W jakiej sieci jestes Sid, ze sms krajowy kosztuje tyle samo co zagraniczny ?w kazdej sieci SMS wyslany z kraju z granice kosztuje tak jak zwykly. natomiast SMS wysylany za granica z telefonu z aktywacja "naszego" operatora jest drozszy, ceny sa rozne => infolinia Czyli czytajac cennik, ktory mam przed soba gdzie SMS krajowy kosztuje 0,29pln, a SMS miedzynarodowy 0,61pln mam to traktowac jako SMS gdy beda za granica czy gdy bede wysylal za granice ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 wysyłałem w ubiegłym roku (w tym zresztą też) sms-y do szwecji i o dziwo płaciłem 50 gr netto za sztukę (według cennika ERY) Więc kolego meehow proszę nie bądź taki pewny tego co piszesz. ps. sms-y były słane z polskiej sieci ERA do szwdzkiej sieci (nie pamiętam nazwy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 ja mowie tylko jak mam w simplusie :) i prosze nie przekrecaj mojej ksywki, bo ja nie jestem jakas krowa meehow ;] tylko tak z angielska i trendy :> . Cornholio, jaka masz taryfe, moze masz jakas stara i siakies dziwne ceny w niej sie znajduja? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 ok, sory za "przekręt", miało być mehow taryfa to biznes 60 PRO, ale to akurat nie ma nic do rzeczy bo cena sms-a słanego do zagranicznego opratora jest chyba jednakowa we wszystkich taryfach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 no ja Ci mówię, że wysyłanie sms za granicę w simplusie mam po tyle samo, co wewnątrz kraju. :/ może plus simplusa taki jest? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 ale nigdzie wcześniej nie wspomniałeś że chodzi o Twojego plusa ... dlatego całe to zamieszanie i upieranie się że tak właśnie jest. Trzeba było zacząć posta od słów: "bo u mnie w Plusie to mam sms-y po ...." pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 cmx, Sid, Niemiec, tez tak maja... no chyba, ze wszyscy mamy simplusa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 ja mam nowa era moja 40 ;] i moja era 25 tez tak mialem, ze smsy byly w cenie krajowych ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 mam telefon w Plusie. chce wyslac sms do Francji (+33) do znajomego ktory ma tam kom w roamingu(Era). czyli jako numer odbiorcy wpisuje +33698zzzyyy . robie tak i pokazuje mi sie komunikat ze nie mozna wyslac wiadomosci... OCB? powinienem wpisac 48 zamiast 33? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...