Skocz do zawartości
sarzyk18

bardzo prosze o pomoc z podkreceniem BARTONA

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam płyte MSI KT4AV do tego procesor Barton 2500+ pamieć 512 DDR 400MHz a karta graf. Radeon 9200 128/64...bardzo prosze o pomoc z odkręceniem a szczególnie ze podkręceniem procka na 3200+ z góry bardzo dziekuje....pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam 400W zasilacz z CedeGena cos Silent z takim duuuuuzym wentylatorem od strony cpu a cooler na procku to Cooper Silent 2TC z Artic Cooling.

Co dziwne bez podkręcania, temp. w biosie po kilkugodninnym uzywaniu kompa (internet, NFS U) wynosi 50-55st.:( dlaczego tak jest????

moze ktos wie

aha wersja biosu to 3.31a (najnowszy) pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj a znajdziesz odp. na te pytania. Co do zasilki, nie startuj z tym do OC!

a chłodzenie? hmmm ... Źle dociśnięty cooler, bios może przekłamywać temperature, źle nałożona pasta termo-przewodząca, czynników jest dużo jak i dużo jest tematów na tym forum!

szukaj szukaj, bo zakładanie tematów od początku takich samych mija się z celem.

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te temperatury nie są straszne. Ja mam takiego samego procka i ten sam wentylator i takie same temperatury. Po prostu ten wentyl ma czujnik i reguluje obroty od temperatury radiatora. Widać jest ustawiony na utrzymywanie właśnie takiej temperatury. Ewentualnie można dołożyć w budzie dodatkowy wyciągowy, żeby obniżyć ogólnie temperaturę wewnątrz. Nie będzie niższej temperatury na procku, ale będzie się wolniej kręcił, więc będzie ciszej, a poza tym będzie miał większy zapas obrotów na ewentualne podkręcenie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi