Kurt44 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Witam!! Mam problem ze wszystkimi programami typu bit torrent. Zawsze jak cos sciagam tym programem to predkosc nie jest wieksza niz 10kb/s :( w czym tkwi problem. Internet mam przez aster(768/190) słyszałem ze to moze byc wina firewalla ale ja go nie posiadam!!. prosze o pomoc. Z góry dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Sieć BT działa na portach 6881-6999 chociaż w większości klientów potrzebny jest tylko 6881. Skoro mówisz że nie masz żadnego firewall'a który ci blokuje te porty to problem polega na źle skonfigurowanym kliencie . Ja obstawiam za źle skonfigurowaną prędkością UL . Jeżeli dasz za niski UL to klient nie ma łącza do nawiązywania nowych połączeń . Nie napisałeś konkretnie jakiego klienta używasz wiec dokładnie nie moge ci pomóc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt44 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Upload ustawiam na unlimited. Uzywalem azureusa,torrent storma,bit tornado, bit torrenta i kazdy działa tak samo a w azureusie przy testowaniu portów pisze Bład NAT. A ja nawet nie wiem co to jest. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 w azureusie przy testowaniu portów pisze Bład NATOznacza to że jesteś w sieci a jak jesteś w sieci to znaczy że nie masz przekierowanych portów na swój komputer a to jest równoznaczne z tym jakbyś miał firewalla . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt44 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 bo modem mam aktualnie podłączony przez karte sieciową a nie przez USb wiec moze to to!!!! skubancy z aster mowli ze przez karte bedzie lepiej dzialac dzieki zaraz sprawdze!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt44 Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 No iniestety działa jak działało upload koło 10kb a download kolo 3kb. I co z tym zrobic??? o i jeszcze jedno pytanko jak w azureusie można udostępnic swoje pliki ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Co do tego jak udostępniać pliki wejdź na www.azureus.sourceforge.net i tam w FAQ jest. A co do niskch transferów, znaczy to tyle, że nie masz przekierowania portów. Albo więc zadzwoń do administracji o przyznanie zewnętrznego IP albo poproś o forwarding portów, może się zgodzą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt44 Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Czy niska predkosc sciagania moze byc spowodowana tym ze moje ip jest prywatne a nie publiczne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Niejestm pewnie ale w takich przyapdkach możesz uzyć marbittorrent on ma taką opcję jak firewalled i podobno bardzo pomagał. Najlepisj to pytanie skierój na to forum http://www.eselschmiede.de/~drops/ tam już wile razy były takie probley i ci pomoga i wytłumacza na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt44 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Marbittorren nietety tez nie chodzi tak jak powinien a wrecz nawet gorzej niz inne programy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt44 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Niestety ludzie z tego forum http://www.eselschmiede.de/~drops/ nie byli zbyt pomocni i zamknekli mojego posta piszac ze jesli mi nie działa to zebym uznał torrenta za nieefektywną sieć p2p!!!!!!Az sie w głowie nie miesci:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icem@n Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Kurt44 jezeli uzywasz azureus'a to tam w opcjach masz mozliwosc sprawdzenia czy port sa zablkowane czy nie, wpisujesz sobie np 6881 i test, tak mozesz sobie sprawdzic wszystkie porty i dowiedziec sie co jest grane,i looknij czy nie masz przypadkiem wlaczony firewall w win,mi raz sie zdarzylo ze w sygate firewall odblokowalem porty ale mialem wlaczony ten windowsowy :oops: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Looknij jeszcze na to forum - Klick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt44 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 a jak mam winxp to on ma "wbudowanego" FIREWALLA jesli tak to jak go wyłączyc i gdzie go wogóle znależć?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Moje miejsce sieciowe - Właściwości - Połączenie lokalne - Właściwości - Zaawansowane.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...