Skocz do zawartości
dziungwaj

Żywica nie stygnie - pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj wieczorem zakleilem żywica pojemniczek na pompke , wstalem z rana patrze a tu żywica dalej w stanie płynnym :( :( :( Ile schnie żywica :( Używalem utwardzacza Hardenera - taki polecili mi w sklepie , pytalem sie 3 ekspedientów kazdy muwil ze bedzie lux. Co ja mam teraz zrobic :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nessay napisal:

ja bym takie rzeczy kleił silikonem akwarystycznym

Do silikonu nie mam zaufania z tego wzgledu ze jest on miekki jak bede nasuwal weżyki na krucce to moze sie rozszczelnic , silikon latwo odchodzi calymi platami. Chcem zrobic to pozadnie zeby mocna trzymalo , wiec najpierw krucce, wlew zakleilem klejem epoksydowym a nastepnie zalalem to wszystko żywica . Do cholery jasnej ale ta żywica nie schnie. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że Ci nie pomogę ale ja wklejałem i krućce i wlew tylko klejem epoksydowym, naciągałem na to węże (na siłę) i nie puściło. Jak się dobrze przygotuje powierzchnie klejenia to nei ma prawa puścić. Jak zobaczyłem, że tak łądnie trzyma to sobie żywicę po prostu odpuściłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylem dzisiaj w sklepie żeglarskim zakupilem specjalny utwardzacz do żywicy epoksydowej (epidianu) za 45ml zaplacilem 2zl ma to starczyc na utwardzenie 0,5kg żywicy . zobaczymy co z tego wyjdzie. jakby co 1litr epidianu kosztuje 36zl + utwardzacz 4zl= 40zl

Update:

Udało sie :D :D :D :D :D zastyglo :wink: wczesniejszy utwardzacz byl do żywicy polieturynowej czy jak to sie pisze :) i pomyslec sobie ze w najwiekszym sklepie chemicznym w mojej miejscowosci doradzili mi taki utwardzacz . to jest istna paranoja , taki byłem zly, ze chcialem pojechac do tej chemi i tym lolom z...anym buzki wymalowac ta żywica :evil: :evil: :evil: :evil: no ale juz jest ok :) POZDRÓWKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi