Skocz do zawartości
KURTUS

Co myslicie o tej firmie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem znac wasze zdanie na temat tej karty

http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_...opis.php?id=401 czy zna ktos jakas strone gdzie byla ona testowana i jednoczesnie porownywana do kart bardziej markowych producentow.Bo niewiem czy jest sens placic ponad 100 zl i wiecej za markowe karty ,czy wydajnosci miedzy tym "palitem" a innymi bedzie duzo gorsza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz nie tylko wydajność jest ważna ważna jest jakość obrazu ja bym dołożył to 100zł i kupił jakiegos gainwarda.

Gainward g3 to jedne z najlepszych kart g3 jakie są na rynku gainward g4 mowią, że sie pogorszył.

Ale wracając do tematu co do jakości obrazu w niektórych kartach (nie markowych) możesz mieć z obrazu tzw: "MYDŁO" a w markowych ostry obraz i dobra podkręcalność karty.

Ale niekiedy "nie markowe karty" sa lepsze od tych "markowych" ale ja bym brał markową, bo później możesz sie zawieść.... i nażekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz kiedys mialem karte SPARKLE geeforce 2 MX,i uwazalem ta karte za najlepszego mx'a jaki kiedykolwiek zostal wyprodukowany karta taktowana byla 166/175 ja puscilem ja z radiatorkami na pamieciach i wentylku na procku (oryginalnie nie bylo) na 229/256 .Ale moze to byl przypadek ??? Sam niewiem czy ryzykowac tego "palita" bo w sumie 580 zl za gainwarda gf3ti to troche sporo patrzac na to ze za 650 kupie juz gf4ti4200 rownie slabej jak palit firmy .Cholera sam niewiem :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli z tego co piszesz, wynika, że na Palicie można się przejechać, a na markowej... TEŻ!

Według mnie, różnica w tym przypadku, wygląda na czysto kosmetyczną. Palit, to nie jest jakiś tam pokątny producent, GF, wygląda przyzwoićie, ma wszystko co trzeba, radiatorki na pamięciach itp.

Gwarancja i cena. Czyli wsyzstko w normie. Jedyne co może zawieść to pamięci, które są niewiadomo jakie i niewiadomo jak się kręcą.

Wydajność będzie taka sama jak we wszystkich GF3Ti200, a jedyne różnice, wykryjesz w tym, że do markowych dodają tonę CD, kabli itp, a tu pewnie dostaniesz 1CD ze sterownikami.

No i możliwe, że nie będzie ładnego i kolorowego pudełka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z tym się niezgodzę, MARKOWE firmy zwykle jadą na opinii jaką sobie wypracowały, obojętnie czy obecnie mają dobre produkty czy nie.

Przykładem Gaiward, nabił sobie opinię na GF2 i GF3, a teraz proszę, "szybkie" pamięci, ale kręcą się słabo, dodatkowo cena, a karta bez choćby wyjścia TV, kiedy za tyle samo można kupić i TVO i DVI...

A jego karta z TVO i DVI, to czyste zdzierstwo.

Po prostu, niektóre firmy są utożsamiane z jakością, a ich karty mogą niczym się nie wyróżniać spośród innych.

Asus np, każdy powie, że Asus robi dobre karty, a w rzeczywistosci jego GF4Ti4200 niczym nie odstaje od konkurencji, karta przeciętna, chłodzenie średnie, pamięci takie jak u wszystkich. Kręci się jak ta od Prolinka, a kosztuje najwięcej.

W tym tłumie, taka SUMA, która robiła słabsze GF3, nawet jeżeli ma świetne GF4 to nic tu nie wskóra...

Takie życie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...