KURTUS Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Chcialem znac wasze zdanie na temat tej karty http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_...opis.php?id=401 czy zna ktos jakas strone gdzie byla ona testowana i jednoczesnie porownywana do kart bardziej markowych producentow.Bo niewiem czy jest sens placic ponad 100 zl i wiecej za markowe karty ,czy wydajnosci miedzy tym "palitem" a innymi bedzie duzo gorsza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Wiesz nie tylko wydajność jest ważna ważna jest jakość obrazu ja bym dołożył to 100zł i kupił jakiegos gainwarda. Gainward g3 to jedne z najlepszych kart g3 jakie są na rynku gainward g4 mowią, że sie pogorszył. Ale wracając do tematu co do jakości obrazu w niektórych kartach (nie markowych) możesz mieć z obrazu tzw: "MYDŁO" a w markowych ostry obraz i dobra podkręcalność karty. Ale niekiedy "nie markowe karty" sa lepsze od tych "markowych" ale ja bym brał markową, bo później możesz sie zawieść.... i nażekać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Na takiej mozesz się przejechać, a na markowej w 95% nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 wiesz kiedys mialem karte SPARKLE geeforce 2 MX,i uwazalem ta karte za najlepszego mx'a jaki kiedykolwiek zostal wyprodukowany karta taktowana byla 166/175 ja puscilem ja z radiatorkami na pamieciach i wentylku na procku (oryginalnie nie bylo) na 229/256 .Ale moze to byl przypadek ??? Sam niewiem czy ryzykowac tego "palita" bo w sumie 580 zl za gainwarda gf3ti to troche sporo patrzac na to ze za 650 kupie juz gf4ti4200 rownie slabej jak palit firmy .Cholera sam niewiem :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Według mnie dobra sprawdzona firma to pewnik. Więc myślę że warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Czyli z tego co piszesz, wynika, że na Palicie można się przejechać, a na markowej... TEŻ! Według mnie, różnica w tym przypadku, wygląda na czysto kosmetyczną. Palit, to nie jest jakiś tam pokątny producent, GF, wygląda przyzwoićie, ma wszystko co trzeba, radiatorki na pamięciach itp. Gwarancja i cena. Czyli wsyzstko w normie. Jedyne co może zawieść to pamięci, które są niewiadomo jakie i niewiadomo jak się kręcą. Wydajność będzie taka sama jak we wszystkich GF3Ti200, a jedyne różnice, wykryjesz w tym, że do markowych dodają tonę CD, kabli itp, a tu pewnie dostaniesz 1CD ze sterownikami. No i możliwe, że nie będzie ładnego i kolorowego pudełka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Do Makonara: Pewnie, na wszystkim się możesz przejechać, ale jeśli jakaś firma (Leadtek, Gainward...itd) ma dobrą opinię to ta opinia się opiera na faktach więc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 a recenzję tej karty masz tutaj: http://www.digit-life.com/articles/palitti...i200/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Przywoita. Wyniki dobre, a tak jak mówiłem, pamięci Etrontecha 5 ns, ale ładnie się kręcą na 500 Mhz. Upewnij się, czy sprzedają wersję BOX czy OEM i jak nie masz kasy to kupuj spokojnie. Nie ma strachu, że kupisz szajs. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Ten Palit jest porządny..........ekstra sie kręci........popytaj dencis'a ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Dobra poddaj się :) . Jestem trochę uparty jeśli chodzi o firmówki, ale Makonar mądrze mówi. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 A z tym się niezgodzę, MARKOWE firmy zwykle jadą na opinii jaką sobie wypracowały, obojętnie czy obecnie mają dobre produkty czy nie. Przykładem Gaiward, nabił sobie opinię na GF2 i GF3, a teraz proszę, "szybkie" pamięci, ale kręcą się słabo, dodatkowo cena, a karta bez choćby wyjścia TV, kiedy za tyle samo można kupić i TVO i DVI... A jego karta z TVO i DVI, to czyste zdzierstwo. Po prostu, niektóre firmy są utożsamiane z jakością, a ich karty mogą niczym się nie wyróżniać spośród innych. Asus np, każdy powie, że Asus robi dobre karty, a w rzeczywistosci jego GF4Ti4200 niczym nie odstaje od konkurencji, karta przeciętna, chłodzenie średnie, pamięci takie jak u wszystkich. Kręci się jak ta od Prolinka, a kosztuje najwięcej. W tym tłumie, taka SUMA, która robiła słabsze GF3, nawet jeżeli ma świetne GF4 to nic tu nie wskóra... Takie życie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Dobra przekonałeś mnie Makonar :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...