TRUST Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Witam Właśnie zastanawiam się nad wymianą obudowy. Od trzech lat mam bigtower jakiegoś no name i trochę w niej gorąco, pozatym już "niewygląda" :P. Wszystkie plastiki na napędy zewn. ( 4 dziury) są ściągnięte, wszystkie blachy przy PCI już dawno wyrwane. Do tej pory była otwarta. Niestety przy Volcano 11 niespecjalnie da się wysiedzieć, mając go na poziomie ucha, więc obudowę zamknąłem no i zrobił się niezły piecyk. Tak czy inaczej chcę kupić jakąś obudowęi powiedzmy, że jestem w stanie wydać na nią tyle co na Tt XaserV WinGo V7000A i własnie o nią chciałem zapytać. Czy ktoś może zetknął się z tą obudową ? Jak z jej głośnością ( nie wliczając coolera procka i zasilacza) ? Oczywiście nie chcę sobie dokupić dodatkowego hałasu, a jednocześnie ta konkretna obudowa wydaje się mieć chłodzenia dosyć dużo a przy tym jest w miarę zamknięta i może tego Volcano nie będzie słychać aż tak bardzo jak w tej chwili - wiadomo -cudów całkowitego wyciszenia się nie spodziewam. Podejrzewam,że chałas po zamknięciu tego V11+ dodając do niego wentylatory zintegrowane, będzie podobny jak teraz.Chłodzenie wodą z wielu powodów u mnie odpada,dlatego pytam o taką chłodzoną wiatrakami. Rozważam jeszcze jakiegoś Big Tower DRAGON z Chiefteca, ale dodając do ceny zakup dodatkowych wentylatorów, to wychodzi chyba drożej niż ten Thermal Take. Z góry dzięki za opinie. Pozdrawiam TRUST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 olej te odpustowa bude tt i kup sobie chiefteca takiego jak chciales. volcano 11 sprzedaj na allegro i kup tt silentboosta http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=24&gg=19&id=367 . bedziesz mial i fajna bude i cisze. brat jedzie na xp 2.4+@3.0+ (do tego silentboost + chieftec 360W z dwoma wiatrakami) i jest ok. nie ma jakos super chlodno, ale ma cicho i stabilnie.... przy zamknietej budzie oczywiscie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 To to ohydztwo, któreśmy swego czasu stadnie i gromadnie wyszydzili, oplwali i posłali do diabła? O, tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=73881 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 To fakt - brzydka jest jak krowi placek na odpuście, natomiast weszłaby elegancko pod biurko, w związku z czym nie byłoby jej widać :P i faktycznie zostanę chyba przy Chieftecu, bo przynajmniej jakoś wygląda po ludzku. A co do coolera, to u mnie na Athlonie 2Ghz jest przy zamkniętym pudle, po "rozgrzaniu" jakimś 3D koło 54 stopni na procku - w pomieszczeniu koło 27, w zimie było koło 47 - jak to wygląda pi razy drzwi na Silentboosterze ?!?! pozdrawiam TRUST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...