Skocz do zawartości
rob_e

kt266 pro2 (microstar)

Rekomendowane odpowiedzi

dobra panowie... pokarzcie co potraficie.

jest problem.

mam 10 płyt msi kt266 pro2 (ver1 i ver3)

i ze wszystkimi jest ten sam problem.

otóż nie da sie zainstalowac windy (98, Me, w2k i XP... 95 nie sprawdzałem bo po co). Juz scandisk wywala błedy o niepoprawnej tablicy fat i cos tam chociaz dyski (samsung 40 i 60gb, seagate u6 (chyba) 80 gb i fujitsu 17gb) są w 100% sprawne. jak sie scandisk nie wywali to instalator wyłącza sie i pokazuje błąd dos dump=345 itp (po kilka lini a czasem na pół ekranu :) ) albo przy skanowaniu rejestru systemu (jesli jakis był na dysku).

testy na różnych dyskach (jak juz wspomniałem), róznych cdromach i dvd (głównie lg, lite-on, asus i teac) rózne zasilacze (od 250 do 300w), procki od durona 800 przez athlona 900, duron 1200 i axp 1700.

pamieci rózne (128/266, 256/266, 256/333 kingston i elixir) grafy na pci (matrox reinbow runner, s3virge) i agp (ati rage IIc, ati rage 128vivo, gf2mx400, fg256, riva TNT2 m64....

nie wiem co jeszcze moge podmieniać.

aaa instalator dosc czescto pokazuje błąd (w czarnym okienku takim jak sprzetowy anty wirus podczas nadpisania mbr): a serious disk trying ro write a disk c! Retry ® ? _

instalator xp poprostu resetuje kompa a w2k wiesza sie i koniec.

co to za cholera w tych płytach siedzi?

ktos wie?

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 trefnych sztuk , niezly kaliber ;) . Jedyne co mi przychodzi do glowy to cos nie tak z biosem , nie napisales czy plyty sa nowe czy uzywane . Moze mieli w firmie jakiegos wira ? i sobie pochasal po biosach . Na tak wielkim rozrzucie sprzetu na ktorym sprawdzales , jedynie to mi przychodzi go glowy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

setup z parametrami (/is i /nr) uruchamiałem i nic nie dało

ale o drugiej w nocy doszedłem co jest przyczyną.

nie wiem dlaczego ale trzeba na te płyty zakładac dwustronne pamieci a ja dziwnym zbiegiem okolicznosci miałem tylko jednostronne. :)

zadziwia mnie tylko fakt ze na ecs k7vta3 v2 (czyli ten sam chipset) wszystko chodzi ok.

dzieki za pomoc.

pozdrawaim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja was zaskoczę :) Mam MSI 266 Pro v 1.0 i pamięci jednostronne - 256DDR. Mam też jednak inny problem. Mam wersję biosu 1.4 i nie da się jej aktualizować do nowszej, bo amiflash wywala, że nie może rozpoznać wersji biosu na płycie. Pyta czy nie ma flash bios protection - tylko, że ani na płycie ani w ustawieniach biosu nie mogę znaleźć żadnej opcji, która by za to odpowiadała. Jak myślicie flashować mimo wszystko?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...