Skocz do zawartości
klimekxy

512 SDR czy 256MB Rimm PC 800 ???

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Lamerskie pytanie ale trudno. Jak sadzicie co jest praktyczniejsze w codziennym uzytkowaniu kampa - konfiguracja jak w podpisie (512 SDRAM) czy P4 1.6 na i850 i 256MB RIMM. Chodzi mi glownie o pamieci. czy brak 256mb bedzie rekompensowany szybkoscia Rimmow pc 800 ??

Zastosowanie kompa glownie do zabawy :)

pozdrawiam Lukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gwarantuje tobie iz 512 mb sdram jest tak czy siak lepsze od 256 rimmow, po prostu teraz pracujac chodzby na win xp i wlaczjac pare programow komp sie zamuli i nie wazne jakie masz ramy, jak bys mial mozliwosc to lepiej skoluj jeszcze 256 tych rimmow wiecej i bedzie lux

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW !! to pierwsze co przychodzi mi do głowy po przesiadce z SDRAMow, powiem szczerze ze 256MB to faktycznie moze troche malp jak na dzisiejsze czasy ale co za szybkość 8O !! windows z ok 1:15s wchodzi w ~30 od momentu klikniecia Power ON to pierwsze spostrzezenie. gireki choc doczytują chodza o 10-20% szybciej mój Gefrorce rozwinął skrzydła. PS w perspektywie mam kupno kolejnych 256Mb ale to za jakiś, ceny sa miazdzące :(

RIMM - rulez :twisted:

Pozdrawiam wszystkich Lukasz K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze zdaniem, że 256 MB ramu to ja bym się troszkę wstrzymał :wink:

jak ktoś gierzy non stop w bezmyślne giery to może i mu mało, ale jeśli wykorzystuje kompa do tego, do czego został stworzony, mianowicie do pracy to raczej liczy się dobry i stabilny procesor

z doświadczenia powiem, że mało który program graficzny lub dźwiękowy żre ogromne zasoby RAM'u tak, żeby 256 mu za mało

więc takie standardy to jak dla kogo, dla maniaków gierek może tak, ale dla ludzi, którzy coś z tego kompa chcą "więcej" to aukrat nie to się liczy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi