Skocz do zawartości
krzychu1

3d mark 2001 ile pkt??

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zamówiłem w sklepie procka oraz karte graficzną. Do tej pory pracowałem na słabym kompie z duronem 1ghz i geforcem mx 200 64mb i w 3dmarku miałem 1330pkt.

Ile będę miał tak średnio przy takiej konfiguracji??

Athlon XP2000+

ECS k7s5a FSB 133

Geforce 4 Ti 4200 128mb 128 bit DVI TVOut

Caviar 60GB ATA 100 7200

256MB DDR PC2100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj znajmy ma taki komp:

-Duron 1200Mhz

-ECS k7s5a

-Geforce 4 Ti 4200 128mb

-512MB DDR PC2700

i bez o/c ma nieco ponad 7k pkt, na twoim kompie pod warunkiem, ze bedzie dobrze skonfigurowany powinno byc spokojnie 10k pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(tylko ciezko na tym ecsie)

co ciężko na ecsie ?? bo nie rozumiem :D u mnie jakos nei ciezko, mam ecsa i mam narazie 12,4k a bedzie sporo wiecej, a to nie koniec mozliwosci bo mam nauke i niema czasu na porzadne oc grafy i cpu :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MÓJ KUMPEL ZAMIAST ECS MIAŁ SOLTEKA TAKEIGO JAK JA I MIAŁ GIGACUBE TE KARTE I MIAŁ BEZ PODKRECENIA W 3DMARK 2001 10,5KPTA JAK PODKRECIŁ MIAŁ 12KPT ALE BYŁY AMLUTKIE ARTEFAKRY [PRZY ROZGRZANEJ KARCIE OCZYWISCIE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z czego wnioskujesz ze bedzie wiele wiecej ?? Z miny jaką masz przy stawianiu kloca ?  

A tak wogóle ile mozna na ecs'ie dac max fsb ?

otóż z tego ze jesli wyszlifujemy rdzen gpu ! zyskujemy odrazu kilkanascie MHZ do tego wentyl 80mm bo mam obecnie 40mm plus vmod na gpu zwiekszenie napiecia z 1,65 na jakies 1,8 + vmod na memorki, załozenie wc na procka i na tej seri bedzie 2,5GHZ wiec stad wnioskuje ze lozem bedzie wiecej i uzywal bys jakis normalnych słow bo to nie miejsce na takie odzywki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z czego wnioskujesz ze bedzie wiele wiecej ?? Z miny jaką masz przy stawianiu kloca ?  

A tak wogóle ile mozna na ecs'ie dac max fsb ?

Może się zastanowisz następnym razem zanim coś napiszesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spox przetestuje jak mi sprzęt przywiezie :) . Napewno podam wynik(udokumentowany screenami) na forum.

Dzisiaj mi w sklepie powiedział że będzie na 100% jutro(czyli 1.07.04r) .

Czyli najlepsze detonatory do tej karty to 45.23??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(tylko ciezko na tym ecsie)

co ciężko na ecsie ?? bo nie rozumiem :D u mnie jakos nei ciezko, mam ecsa i mam narazie 12,4k a bedzie sporo wiecej, a to nie koniec mozliwosci bo mam nauke i niema czasu na porzadne oc grafy i cpu :]

nie pajacuj przeciez wiadomo ze na tym ECS To "standardowo " czyli bez drut modów/zmiany biosu to mozes sobie jedynie ustawic fsb 100/133.... wiadomo ze jak ktos ma wiedze i umiejetnosci to z kazdego shitu idzie cos wycisnąc... ale raczej napewno autor tego topiku takiej wiedzy jak i umiejjetnosci raczej nie posiada...

pozatym przeciez marki na NVIDI bardzo latwo sie klepie.. na ti 4 zmiana sterow na te o ktore kazdy wie powoduje skok nawet o 1.5k ;-) niewazne ze niektore elementy z 3dmarka znikają ale wynik jest ktorym mozna poszpanowac... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...