Kaeres Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Ostatnio zamówiłem w sklepie procka oraz karte graficzną. Do tej pory pracowałem na słabym kompie z duronem 1ghz i geforcem mx 200 64mb i w 3dmarku miałem 1330pkt. Ile będę miał tak średnio przy takiej konfiguracji?? Athlon XP2000+ ECS k7s5a FSB 133 Geforce 4 Ti 4200 128mb 128 bit DVI TVOut Caviar 60GB ATA 100 7200 256MB DDR PC2100 Szkoda, ze ECS. Na nim ciezko osiagniesz 10k nawet po podkreceniu grafiki. Ja na swoim sprzecie bez OC wyciagam grubo ponad 11k. Taki sam sprzet tylko, ze z lepsza plyta. Po OC 14,5k wiec na plycie sie nie oplaca oszczedzac. Wolalbym juz miec gf3 zamiast tego gf4ti ale z porzadna plyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 nie pajacuj przeciez wiadomo ze na tym ECS To "standardowo " czyli bez drut modów/zmiany biosu to mozes sobie jedynie ustawic fsb 100/133.... wiadomo ze jak ktos ma wiedze i umiejetnosci to z kazdego shitu idzie cos wycisnąc... ale raczej napewno autor tego topiku takiej wiedzy jak i umiejjetnosci raczej nie posiada... pozatym przeciez marki na NVIDI bardzo latwo sie klepie.. na ti 4 zmiana sterow na te o ktore kazdy wie powoduje skok nawet o 1.5k ;-) niewazne ze niektore elementy z 3dmarka znikają ale wynik jest ktorym mozna poszpanowac... :wink: nowy bios i mamy wieksze mozliwosci oc przez fsb a dla mnie mody to przyjemnosc :twisted: a na dentkach 44.03 nic nie znika to tylko kwestja optymalizacji konkretnie pod marka ale tu nie chodzi o marki bo to shit tylko o mozliwosci oc-oczywiscie dla chcacego nic trudnego , z kadego kompa mozna wydusic jego max potencjał :] ;) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 MUSISZ miec powyzej 10k - wazne zebys dobral stery dobre - nie koniecznie najnowsze do grafy na www.futuremark.com sprawdza na jakich sterach ludzie robia najlepsze wyniki na ti 4200 potem google i masz juz dobre stery. A do płyty najbardziej aktualne po podkreceniu grafy i procka mysle ze bedziesz gdzies w przedziala 11-12 k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...