MarkPL Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Mozecie podac jaka macie temperaturę na Radku 9800 Pro przerobionym na 9800 XT ?? A moze ktos ma XT i tez moze podac temperature ?? Mój Radek akurat działa na zegarach wyzszych niz 9800 XT Bo po zmianie chlodzenia na VGA Siliencer mam na zegarach 440/730 (efektywne ) temp okolo 48 stopni a ambient około 49 stopni Czy to jest ok ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ATI Radeon 9800/PRO/XT - kompendium wiedzy Temat temperatur był juz poruszany :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Ale tam prawie nie ma wogole wynikow z temp. Wiec bardzo prosze zglaszajcie jakie macie temperaturki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Core tmp. 44/47 Ambient temp. 45/48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Panowie ,czy wy podajecie temperature odczytaną HardwareSensorem z progsa RivaTuner :) :) ??? LIPA jakich mało mnie pokazuje 44-45'c ale po dotknięciu i przytrzymaniu palucha 2-3s parzy ! ! z mojego doświadczenia z kręconymi CPU to gdy pokazuje mi niby 45'c mam na VPU lekko ponad 60'c tu jest podana przecietna temperaturka http://www.arctic-cooling.com/en/products/...s/vga_silencer/ na naszych Radkach 9800pro CLARES Core tmp. 44/47 Ambient temp. 45/48 z tego wynika że ambient czyli temp otoczenia masz wyższą niż na VPU :) nie martw sie mnie pokazuje te same bzdury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 u mnie pzynajmniej ambient jest nizszy od GPU :) proc 52C - 60C ambient - 48C - 55C jak dla mnei troche to dziwne bo w budzie nie jest az tak goraco :) jak dozbieram kase na silencera i bedzie wywalal gorac z budy to bedzie chyba lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Hmmm Ale u mnie na predkosci High ARCTICA VGA i na zegarach ok. 418/365 pokazuje ze gpu ma ok 46 stopni a ambient 47 stopni Czy to nie za duzo ?? Może źle posmarowałem gpu... Obudowę mam wentylowaną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Has$kY Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 http://www.pronox.pl/sprzet.php?id=3&produ...der=wentylatory co sadzicie o tym wentylku sprawowalby sie dobrze na VPU ? jezeli nie to co z wentylow naCPU by sprawdzalo sie najlepiej na VPU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 HaS$kY Przeciez to będzie strasznie wyło :) Ja polecam ARCTIC VGA Silencer +DHES System SILENT REV3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeyBee Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Podłącze się do tematu. Wczoraj zmodowałem mojego Radka 9800 Pro na XT i pojawiła mi się zakładka z odczytem temperatury. Niestety to co zobaczyłem nie spodobało mi się - temp waha sie w przedziale 68-74! Czy powinieniem zmienić chłodzenie i dołożyć radiatorki na pamięci? Karta wygląda tak http://www.rojakpot.com/(l223bnjxongkwa55l...0_front_big.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Has$kY Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 no nie dziw sie bios od XT potrafi zmeczyc karte przeciez przeznaczony jest do pamiatek 2.2 ns :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 SeyBee Ja mam duzo mniej i sie martwiłem :) Nawet na rdzeniu 440 MHz na "idlle" coś koło 48 stopni ( stres cos koło 55-57 ) - to chyba wynik ok ?? Radzę Ci załozyc lepsze chłodzenie i radiatorki na pamięci ( pewnie moozna juz na nich jajka smazyc :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Has$kY Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 sorry mialo byc 2.5 ns :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 mam do was takie pytanko czy odczyt temp. jest mozliwy tylko i wylacznie w przypadku zmiany biosu na XT ? Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeyBee Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Po zmianie biosu na XT w zakładkach pojawi się opcja Overdrive, która umożliwi Ci podgląd temperatury tylko GPU. Niestety nie wiem jak wygląda to od strony programowej-podobno można odczytać temp. za pomocą RivaTuner 2.0 RC 14.3 Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 chodzi mi o pamiar za pomocą RivaTuner 2.0 RC 14.3, czy musi byc bios od XT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 No ale jak to odczytać za pomoca RT ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Musi musi powtorze jeszcze raz: MUSI BYC BIOS OD XT I RDZEN R360 by był mozliwy odczyt temperatur za pomocą np riva tunera jest to w jednej z zakladek od karty graf...poszukac nie łaska? i nie trzeba byc geniuszem by rozpoznac gdzie, bo jest ikona memów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 No mam R360 i BIOS też od XT i na ikonce memów jest monitoring MHz :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Musi musi powtorze jeszcze raz: MUSI BYC BIOS OD XT I RDZEN R360 by był mozliwy odczyt temperatur yyyyyy? raczej MUSI BYC PCB od XT i bios od XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 R.i.P. dokładnie :) Wkońcu tylko XT ma pomiar temperatur :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pamir Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Ja mam duzo mniej i sie martwiłem Smile Nawet na rdzeniu 440 MHz na "idlle" coś koło 48 stopni ( stres cos koło 55-57 ) - to chyba wynik ok ?? Ja bym sie wcale tak nie cieszyl, bo to zalezy czym odczytywales? Jesli rivatuner to w rzeczywistosci masz wyniki podobne do kolegi wyzej. RT zaniza lub AtiTool zaniza wskazania temperatury. Fakt jest taki ze odczyt za pomoca tych dwoch programow rozni sie dokaldnie o 20C. Kotry jest prawdziwy nie wiem, moze ktos juz mierzyl za moca jakis zewnetrznych termometrow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...