Shifter Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Barakuda 120 GB ATA 8mb cache Caviar 40 GB ATA 8mb cache wiem ze: - 5 GB na win XP - NTFS - 2 GB na swap - FAT16 - XX GB na program files - NTFS - XX GB na downloady - NTFS tylko co na ktorym dysku ?? A i jeszcze ktore maja byc jako primary a ktory jako logical ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ja bym ci radzil te programy i "download" zrobic na fat 32 a nie na ntfs , ja tez mam 120 gb i na systemik przeznaczylem 10 gb bo jescze pare programikow sie wcisnelo a miejsce na partycji systemowej naprawde sie przydaje pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 A ja bym radził programy i download na NTFS z włączoną kompresją. Na dysku 120 GB w NTFS mozna by spokojnie zmiescić w ten sposób nawet do 200 GB danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shifter Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 No ale ktora partycja na ktorym dysku :). Chodzi mi o to czy bedzie jakas roznica jak zainstaluje na przyklad xp i program files na jednym dysku czy lepiej osobno ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Program files i tak będzie na tej samej partycji co xp, ale jesli chodzi o instalację programów to lepiej instalowac na innej. Zmniejsza się wtedy fragmentacja partycji systemowej . Swap najlepiej zeby był na drugim dysku i jego wielkośc była ustawiona na stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y20 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Program Files mozna wrzucic po instalacji (odpowiednim programem zmienic sciezki) na inny dysk ale po co ? Ktorys z kolegow ma racje na partycje z dowloadem przeznacz najwiecej miejsca , 1 - formatuj ja na NTFS 2 - wlacz kompresje 3 - ustaw przy formatowaniu rozmiar jednostki alokacji na najmiejszy (512) Partycja nie bedzie moze njszybsza ale na pewno zmiesci sie na niej duzo wiecej danych :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y20 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 A co do lokacji partycji ... to masz wiele mozliwosci ... zwlaszcza przy takich dyskach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...