kielbu Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Witam wszystkich.Mam pytanko.Czy mimo tego ze ta płyta głowna widniej na stronce Zelmana jako niekompatybilna z tym wentylatorem to czy da sie go jakos zamontowac???Słyszalem że tak,ale mam nadzieje ze odezwie sie ktoś kto mam cos takiego u siebie????Jezeli macie cos takie zamontowane albo znacie jakies linki mogące mi pomóc to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Sprawa jest prosta. Piłujesz zapinkę z jednej strony (bo zawadza o kondensatory) i po sprawie. Zakładałem ten wentyl na tej płycie i tak się to właśnie odbywa. Poza tym szukaj, bo było o tym wiele razy. EDIT: Dla wszystkich co mają problemy szczegółowa instrukcja: Zapinka od zalmana to taka blaszka z 4 otworami na śrubki. Aby założyć ją na Abita wystarczą otwory wewnętrzne (te bliżej środka zapinki). Ze względu na kondensatory w abicie należy tą blaszkę z jedne strony skrócić tak, aby miała tylko 3 otwory. Można to zrobic ppilnikiem, szlifierką czy dremelem. Jeśli ktoś dalej nie wie jak to zrobić, niech spróbuje założyć zalmana bez spiłowanej zapinki. Olśnienie gwarantowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evemaster Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 albo ja jestem nienormalny albo niektorzy ludzie, przeciez jest topic o ZALMANIE 7000 i poco rozwijac nowy, rozumie ze sie niechce czytac ale tam co 3 strona ktos sie pyta czy wejdzie albo jak to zrobic zeeby wszedl ten cooler czasami cza ludzie troche checi a nie na latwizne isc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...