Skocz do zawartości
Arkady

co robicie ze starymi kompami?

co robicie ze starymi kompami?  

1. 1. co robicie ze starymi kompami?

• 4. robie arty (np. na sciane)
      2
    • 7. inne
      3
    • 3. rozdaje
      1
    • 2. na sile uzytkuje
      1
    • 1. -> piwnica, strych
      2
    • 5. puszczam z dymem
      0
    • 6. nic nie robie
      1
    • 8. gram w klasyczne gry
      2
    • 9. serwery i tym podobne
      6
    • 10. sprzedaje
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Ja albo sprzedaję jak mi się opłaca albo trzymam :D Pod biurkiem mam: 5 płyt (w tym 4 Socket7, jedna 386), procesorów też 5 (jakiś IBM na S7, p90. p133, 486-66, 386-40), simmów niezliczone ilości i 4 dyski twarde (tylko maxtor 243 Mb działa, nie do zdarcia jest :D ) i troche jakichś starych kart graficznych, jedna spalona muzyczna i 3 kontrolery I/O :) Zastanawiam się czy nie zrobić z tego tych artów na ścianie? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja trzymam mistrzowskie 286 Olivetti (o procku "military" juz pisalem) ;) ale nie uzywam go. Za to dziala nadal P166 64MB RAM i S3Virge 2MB :) Co do sztuki na scianie to mam zamiar cos zrobic chociaz nie koniecznie na scianie mozliwe ze jakas ciekawa roslinka + podzespoly komputerowe ;) cos jak skalnik ;) moze to nawet woda bedzie obmywala (wczesniej polakieruje sprzet zeby nie rdzewial).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Allegro i do przodu...

eeee jezeli mialbym dostac za jakis zestaw 486 czy wczesne pentium do 100 zl wolabym sobie zostawic , zawsze sie przyda jako maszyna do pisaniaw krytycznym momencie czy chociazby do starych gierek ........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Allegro i do przodu...

eeee jezeli mialbym dostac za jakis zestaw 486 czy wczesne pentium do 100 zl wolabym sobie zostawic , zawsze sie przyda jako maszyna do pisaniaw krytycznym momencie czy chociazby do starych gierek ........

Antykow nie sprzedaje. Ciagle trzymam 386 z jakas plyta glowna. Ale na co mam trzymac te wszystkie starocie (np. PII 266).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niestety też wszystko posprzedawałem a najbardziej to szkoda mi amigi, miała taki fajny HDD 20 Mb  8)

A mi szkoda sprzetowego dekodera DVD Real Magic Holywood +, dawal obraz na TV takiej jakosci jak odtwarzacze stacjonarne :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Niemczech ludzie takie komputery wystawiają przed dom a potem biedni  (czyt. Polacy :) ) jadą za granicę (np. moj kolega) i zbierają śmieciarze :D

To prawda. Ja ostatnio byłem w Genewie i trochę przywiozłem takich powystawianych części np. sprawne stacje dyskietek itp. W Polsce bez problemu to sprzedałem. :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

póki co brak wśród nas komputerowców-pirotechników - i dobrze, kompy zawsze dobrze służą, należy im się szacunek.

A swoją drogą tylu sprzedających, ale chyba nie 486, nie zaglądam na allegro :oops: ale czy coś takiego znajduje swego amatora? Ja rozumiem zostawić sobi własnego grata ale kupić :!: 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te z domu jeszcze mozna uzywać (jakis firewall czy cos) albo komus dac... zawsze ktos potrzebuje maszyny do pisania.

te z firmy (jak sprzątamy magazyny) idą do smieci albo rozdaje sie je za darmo :)

To jak będziecie coś z firmy wywalać - znaczy rozdawać to daj mi cynka - lubię zbierać złom komputerowy :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi