I_Zorg Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Witam Mam problem z Coolerem Postanowiłem sobie poprawić i wymienić mojego starego Minta na coś wydajniejszego, i zakupiłem na allegro "kilku tygodniowy" GlacialTech Silent Breeze 462 II, no i zaczeły się schody. Po załozeniu temp-80stopni!!! szok zdejmuję, pasta ledwie odbita, a dałem tyle co mormalnie, no to dołożyłem i 70stopni. Zakładam starego Minta i 50 jak zwykle. Na marginesie mój Mint "pływa" deliikatnie na poduszkach a nowy siedzi jak przymórowany, dodatkowo pasta po zdjęciu radiatora nie jest na radiatorze zgnieciona, tylko grudki. Wysnułem z tych obserwacji dziwny wniosek, że płytka coolera jest za cięka(za niski schodek) i bez tej orginalnej taśmy przewodzącej cooler opiera się na gnieżdzie procesora zamiast na rdzeniu. Wiem że brzmi to dziwnie, ale chcę wiedzieć czy reklamować cooler, a nie chcę wyjść na idiotę. Wiem że to trochę zawiłe, prosze o wyrozumiałość i radę. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 to mi wyglada na odwrotnie położoną zapinke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Zorg Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 zapinka jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 A uzywasz coppershima ? Bo ja na Vulcano 9 jak mialem coppershima to bylo OK A jak zalozylem blok wodny na CS to mi po 2 minutach pracy komputer gasł :( A jak zdjołem cs to smiga az milo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Zorg Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 bez CS, tylko goły procek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Możliwe, ze poprzedni właściciel sobie trochę tego wentyla wypolerował.. tylko trochę za bardzo. jak masz możlwość, to załóż tem cooler i za każdej strony dobrze pooglądaj. Jeśli potwierdzi się, że winna jest podstawa radiatora, to pilnik w dłoń i po chwili roboty wszystko powinno pasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 O jakim CS Wy gadacie, przecież na Celerony nie ma czegoś takiego :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 O jakim CS Wy gadacie, przecież na Celerony nie ma czegoś takiego :!: A kto tu mówi o celeronie?????? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Zorg Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Mówimy o miedzianej blaszce, zakładanej pod radiator w celu ochrony rdzenia przed ukruszeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Sorry, pisząc tego posta byłem jeszcze bardzo śpiący i słowo "cooler" z pierwszej wypowiedzi I_Zorg'a wziąłem jako Celeron. Poprostu to taki już nawyk, że jak wstane to najpierw do komputera, a potem dopiero do łazienki myć się czy załatwiać potrzeby fizjologiczne... Jeszcze raz przepraszam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Zorg Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Sprawa wyjaśniona :D Dupek który mi sprzedał zdejmował wentylator do czyszczenia i jak zakładał to spinkę która w tym coolerze ma takie łapki ustalające pozycję kolera wzgledem gniazda, dał łapkami za radiator, zamiast między 1 a 2 listek radiatora, powodowało to nasówanie sie radiatora na gniazdo w czasie zapinania. Dziękuję wszystkim za chęć pomocy, szczególnie fipie15 za kawał o celeronie który podniusł mnie na duchu w tych ciężkich chwilach :) I jeszcze jedno, nie wydawajcie 88 PLN na ten cooler kupcie sobie Minta za 30, ten 1 stopień różnicy nie jest wart 50 PLN chyba że 50 kosztuje to złoto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 a nie mówiłem??moze nie dokąłdnie ale wiedziałem ze coś z zapinką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...