Gothic Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 nie wiem czy temat byl, szukalem ale nic sensownego nie znalazlem... tak wiec czy da sie "zobaczyc" (czy ISP moze sprawdzic) ze ktos ma kompy za maskarada? z tego co wiem to do wychodzacych pakietow cos tam jest doklejane zeby po powrocie mozna bylo je skierowac na odopwiedni komputer :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ehh, temat walkowany n-ty raz. 1. wartosc pola ttl w pakiecie tcp zmienia sie po przejsciu przez kazdy router. a wiec jesli ISP w pakiecie od ciebie zobaczy 127, to znaczy ze twoj komp jest routerem. to metoda pasywna. 2. firewalking. to metoda aktywna - nie chce mi sie tlumaczyc - polecam lekture np tego -> http://www.telenetforum.pl/index_2.php?sho...&art=06_08_2001 - jest tam maly akapit o tym. z tego co wiem to do wychodzacych pakietow cos tam jest doklejanenic nie jest doklejane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothic Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 sorki ze temat juz pruszany, ale jakos nie moglem dobrac zapytania dla szukajki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...