_Borys Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Czesc. Mam male pytanie. Jak dziala frewall cisco, czy moze zabezpieczyc przed skanowaniem portow i np przed robakami albo trojanami?? Myslalem zakupic firewall CISCO CISCO831-K9. Nie wiecie czy ma jakiegos firewala wbudowanego. Nie chodzi mi tu o mozliwosc filtrowania pakietow typu acces-list ale o cos takiego co by dzialalo na zasadzie Norton Internet Security i potrafilo wykryc konia trojanskiego. Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Nie mozesz kurde zajrzec na strone Cisco i poczytac? http://www.cisco.com/en/US/products/hw/rou...008010e5c5.html Ma zgrabnego stateful-inspection firewalla i IDSa i pare inszych bajerow. Konia trojanskiego raczej nie wykryje. Od tego sa programy przerozne do skanowania dyskow. Mozna ograniczyc ich dzialanie przez odpowiednia konfiguracje ogniomurka podlug mojej bardzo skromnej wiedzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Polecam Astaro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...