ballack13 Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 mam pytanie wie ktos moze jaka jest róznica w napieciu ładowarek z usa a naszych ?? moze ktos wie ile napiecie wynosi na ladowarkach z usa ?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 ONI mają raczej tylko inne napięcie w gniazdach: 110V, 60Hz i podłaczenie tego sprzętu do europejskich gniazdek z reguły kończy się efektownymi fajerwerkami. Sposobem może być zakup transformatora z odpowiednio nawiniętymi uzwojeniami (mam tak podpiete głośniki przy kompie). Ewentulalnie rozwiązaniem może być zakup ładowarki impulsowej (beztranformatorowej) która z regułu jest dość elastyczna jeśli chodzi o napięcie zasilania i umozliwoa wpięcie w gniazdko zarówno 110V 60Hz jak i 230V 50Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_mikolaj Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 z tego co pamietam to trzeba byc albo bardzo dobrym "artysta" albo byc ostro narabanym zeby podlaczyc hamerykanska wtyczke do naszego rodzimego polskiego gniazda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Tylko i wyłacznie poprzez transformator. Idź do elektronika, zrobi taki za ~10zł (zależy od mocy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ballack13 Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Bo chce kupi telefon w usa i czy jak kupie ladowarke do niego w polsce czy bedzie dzialac to razem i niebęde nic musial robic (zadnych transformatorów itp??) i czy niebedzie problemów z nim ? (o simlocku to wiem ze trzeba sciagnac chodzi mi tylko o napiecie i ladowanie telefonu) dzieki pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 i uwazaj w jakich zakresach phon pracuje bo w usa japopularniejszy jest GSM1900, a u nas nie pogadasz w ten sposob. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 tak jak wspomniał poprzednik, uważaj na zakres ... Co do napięć ładowarki to raczej są te same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Np. ładowarka ACP-12E (impulsowa) do mojej Nokii pracuje przy napięciu sieci 100-240V 50-60Hz. Problemem jeśli chodzi o ładowarkę może być jedynie wtyk sieciowy, który w USA jest inny i nie pasuje do naszych gniazdek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...