joshua Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 No może nie do końca. Zakupiłem to cudo dziś. Poprzednio miałem GF3Ti no name. Monitor mam 19'' i spokojnie pracowałem przy rozdzielczości 1152x864 przy 100Hz. Myślałem ,że na Radeon-ie będzie przynajmniej tak samo . . . a tu [gluteus maximus] blada. Ustawiam 100Hz a monitor pokazuje 85Hz i obraz jest kijowy łagodnie mówiąc (w porównianiu do Ti no name). Przy ustawieniu na 85Hz jest spox. Co ciekawe po otwarciu zakładki z "Display" ATI pokazuje 85Hz mimo , że we właściwościach ekranu jest 100Hz. Jakieś pomysły ? Bo mi ręce opadają . . . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 ferrari f50 takze byloby do [gluteus maximus] gdybys w 3 tyg. ztarl sobie na slick'i gumy?? zmien sterowniki na nowsze i zainstaluj stery od monitora, ja wlasnie sobie na kijowym powercolor radeon 7000 jade na 1280x1024 na 100hz i jakos dobrze jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Ha ! I tu jest ból. Bo próbowałem najnowsze od ATI i te które są dołączone na płycie na Win98 i XP. I co? [gluteus maximus]. Jakieś pomysły? Aha driver do monitora mam najnowszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Ha ! I tu jest ból. Bo próbowałem najnowsze od ATI i te które są dołączone na płycie na Win98 i XP. I co? [gluteus maximus]. Jakieś pomysły? Aha driver do monitora mam najnowszy. Noooooo kicha . Wroc do niewidi . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KriS Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Josh kombinuj dalej... ja mam 1600x1200@100 i obraz jak ta lala. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Czytałem gdzieś, że na win xp są problemy z ustawianiem wysokiego odświeżania na radeonie. Jest jakiś programik naprawiający ten problem, tutaj masz link, ale niewiem czy to o ten program.http://www.frazpc.pl/ciagnij_soft/113 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 To nie jest problem systemów bazujących na NT. Na GF2Ti spokojnie miałem 100Hz przy 1152x864 , podobnie na starej GF2MX. To jest raczej problem driver-ów bo przy starych wersjach Nvidia też miałem max. 85Hz aż do 1600x1200. W każdym razie walcze z tym i nie poddaje się . . . (jeszcze). Dzięki za rady ale narazie jestam w tym samym punkcie. Aha w NFS2000 czcionka wygląda jak w Mandrake-u zaraz po instalce a odświeżanie 60Hz. Ta karta jest chyba walnięta. A mogłem sobie kupić GF4Ti4200 i miałbym świety spokój !!! :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Ta karta jest chyba walnięta. A mogłem sobie kupić GF4Ti4200 i miałbym świety spokój !!! :x Tego nie wiadomo czy nowa karta tez by nie sprawiala problemow. Nie wieszaj psow od razu na tym radeonku. Najlepsze lekarstwo na klopoty z Winda to reinstall 8) Ostatnio mialem okazje pobawic sie gf2mx400 i wsadzilem na 2 dni zamiast mojej TNT2m64. Po ponownej zamianie walczylem z Windowsem jakies 4 godziny zeby znow zainstalowac ta m64. A i tak cos sie burzy przy starcie pokazujac okineko blad w rundll, ale nie ma to zadnego wplywu na prace kompa. Nic nie poradzisz na to ze Winda to badziewny system operacyjny, ale niestety chca pisac oprogramowanie tylko na ten wynalazek Billa. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Dobra. Windy zainstalowałem od poczatku i zrzuciłem obrazy Ghostem więc stery instaluje na czysty syste. Mam pewien postep bo PowerStripem wymusiłem odświerzanie 105Hz na 1152x864 i 95Hz na 1280x1024. Konkluzja z tego jest jasna. Sterowniki od ATI i Gigabyte są do [gluteus maximus] (łagodnie mówiąc). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 3DMark 2001SE = 4621pkt. Ide w poniedziałek zamienić to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o na jakiegoś GeForce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalaf10r Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 koles nie strasz !! wlasnie kce qpic takowego radka wlasnie od GiGabyte i widze ze sie chyba wstrzymam z zaqpem. mam nadzieje ze wypowiedzą sie jeszcze ludzie co maja pbA GiGabyte i pochwalą go :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 3DMark 2001SE = 4621pkt. Ide w poniedziałek zamienić to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o na jakiegoś GeForce. LOL :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 koles nie strasz !! wlasnie kce qpic takowego radka wlasnie od GiGabyte i widze ze sie chyba wstrzymam z zaqpem. mam nadzieje ze wypowiedzą sie jeszcze ludzie co maja pbA GiGabyte i pochwalą go :Dludzie najpierw poprawnie skonfigurujcie te grafy i nie siejcie paniki na forum :) mozna zerknac tu TwojePC tam sa opisane rozwiazania typowych problemow ... (a jakby co to Kris na pewno pomoze bo to dobry czlowiek i zna sie na ATI jak nikt) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 koles nie strasz !! wlasnie kce qpic takowego radka wlasnie od GiGabyte i widze ze sie chyba wstrzymam z zaqpem. mam nadzieje ze wypowiedzą sie jeszcze ludzie co maja pbA GiGabyte i pochwalą go :Dludzie najpierw poprawnie skonfigurujcie te grafy i nie siejcie paniki na forum :) mozna zerknac tu TwojePC tam sa opisane rozwiazania typowych problemow ... (a jakby co to Kris na pewno pomoze bo to dobry czlowiek i zna sie na ATI jak nikt) :) Dokladnieeeee . Przecierz w necie jest tyle na ten temat . Widac lepiej pieprzyc guuupoty na forum ,niz poczytac troche na ten temat . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 No bez przesady... ja na GF2Ti mam 4130 w 3dMarku2001 i wielce wątpię, żeby Radeon miał gorszą jakość, bo przecież to naprawdę dobra karta. Jak dla mnie sprawę mógłby rozwiązać flash biosu (stary może powodować konfilkty ze sprzętem). Może po prostu za pierwszym razem nie odinstalowałeś dobrze sterowników od GF'a? Jaką masz Windę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Panowie ! jeszcze raz ! Winda jest za każdym razem odtwarzana za pomocą Ghosta. Było to XP i Win98. Nie jest zainstalowane nic oprócz sterowników do ATI (teraz to już sprawdziłem z 10 rodzajów - wszystkie kładzione na "czysty" system. Wynik w 3D Mark jest na Win98 z zainstalowanymi tylko sterami Gigabyte (najnowsze z ich strony www) DX8.1 oczywiście - default settings. Więc nie pieprze głupot tylko jest problem ! Z no name GF2Ti nie miałem nigdy problemów z przejściem 3D Mark a teraz miałem zwis systemu na jednym z testów !!! Co tu jescze konfigurować???? :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Panowie ! jeszcze raz ! Winda jest za każdym razem odtwarzana za pomocą Ghosta...a przejzales przynajmniej ten link co dalem ??? 1 rada wylaczyc FastWrites 2 rada ... zreszta przeczytaj uwaznie 3 strony dotyczace problemow w podanym linku ewentualnie opis Radeona by Gigabyte (nie bede przeciez powielal czyjegos tekstu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Panowie ! jeszcze raz ! Winda jest za każdym razem odtwarzana za pomocą Ghosta. Było to XP i Win98. Nie jest zainstalowane nic oprócz sterowników do ATI (teraz to już sprawdziłem z 10 rodzajów - wszystkie kładzione na "czysty" system. Wynik w 3D Mark jest na Win98 z zainstalowanymi tylko sterami Gigabyte (najnowsze z ich strony www) DX8.1 oczywiście - default settings. Więc nie pieprze głupot tylko jest problem ! Z no name GF2Ti nie miałem nigdy problemów z przejściem 3D Mark a teraz miałem zwis systemu na jednym z testów !!! Co tu jescze konfigurować???? :x Wez karte do kumpla i sprawdz dokladnie , oddaj karte do serwisu i wez juz zamknij ten temat bo mnie cholera bierze . Chyba oczywistym jest ze to nie jest Radek w pelni sprawny ,albo cos zle robisz ze sterami albo jest uszkodzony . Zobacz jakie masz napiecia na 3,3V zobacz czy sie karta nie grzeje, zobacz czy sie proc nie grzeje i prosze cie styknie juz tego tematu . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 RADEON ROOLEZ. Mnie też nie chciał odświeżania włączyć normalnego w 1152x864, ale trzeba DCC w sterownika wyłączyć i po sprawie. Mam Gigabyte Radeona 8500LE - zmieniłem z GF2MX i mówie wam jestem super zadowolony - nie wracam do nvidii. 3dmark2001 default - ok.7900, 640x480 - 9300. Jakość obrazu miodzik. Wspaniała karta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Rada 3 . . . zmniejszyć taktowanie Rada4 . . . ustawić AGPx1 Rada5 . . .cieszyć się , że obraz nie skacze w 800x600 Coś chyba tu jest nie tak. Zresztą ten artykuł czytałem zanim dokonałem zakupu. Wyprubowałem wszystkie możliwe opcje łącznie z aktualizacją BIOS-u płyty. Teraz zaktualizuje BIOS na karcie , jak to nie pomoże to w życiu nie kupie już nic od ATI. W pracy mam 3D Rage Pro na AGP2x i obraz 2D rzeczywiście jest jak żyleta. A to co mam w domu woła o pomstę do nieba . . . :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 jak to nie pomoże to w życiu nie kupie już nic od ATI. W pracy mam 3D Rage Pro na AGP2x i obraz 2D rzeczywiście jest jak żyleta. A to co mam w domu woła o pomstę do nieba . . . :x Idz do tego sklepu , kup ta niewidie i nara ;) Ciesz sie zyciem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Rada 3 . . . zmniejszyć taktowanie... Kris na stronce o probsach ze sterami a tu Marcin pisali o wylaczaniu DCC w sterownikach - zeby wymusic wiecej niz 85Hz :) itd - wystarczy poczytac BTW jak dla Ciebie konfigurownie sterow karty to taki problem to kup Sobie stara karte SVGA np Herculesa i beda sie instalowac stery z windy :lol: z ktorymi nie bedzie zadnych problemow :lol: aha EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 No to teraz możecie mnie zabić :D http://service.madonion.com/compare?2k1=4359004 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 No to teraz możecie mnie zabić :D http://service.madonion.com/compare?2k1=43590041. to se zmien podpis na forum z GF2 Ti na Radka 8500 :D 2. napisz gdzie lezala przyczyna slabej wydajnosci - moze inni tez skorzystaja :) 3. zabijac Ciebie nie bedziemy bo mozesz sie jeszcze przydac :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 No to teraz możecie mnie zabić :D http://service.madonion.com/compare?2k1=4359004 he he w tym linku jest porownanie z moim sprzetem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 czyli Via a ciekawe czemu nikt o tym nie pisał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 No to teraz możecie mnie zabić :D http://service.madonion.com/compare?2k1=4359004 he he w tym linku jest porownanie z moim sprzetem nie, bo z moim :))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 nie, bo z moim :))))) Nie bo z moim :D Ps. Chyba Rosio tam ciężko myśli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 ludzie najpierw poprawnie skonfigurujcie te grafy i nie siejcie paniki na forum :) mozna zerknac tu TwojePC tam sa opisane rozwiazania typowych problemow ... (a jakby co to Kris na pewno pomoze bo to dobry czlowiek i zna sie na ATI jak nikt) :) Dokladnieeeee . Przecierz w necie jest tyle na ten temat . Widac lepiej pieprzyc guuupoty na forum ,niz poczytac troche na ten temat . cholera, juz raz probowalem przez 3 dni radka 7500 hisa (byl do bani jak mi sie wydawalo). mimo to jestem wstanie wyprobowac jeszcze raz radka tym razem 8500. no ale jesli z tymi kartami trzeba walczyc jak z plytami eCSa to porażka... w tej chwili mam ati rage 8 mb i caly czas sie glowie radek czy gf4 (chyba mx). moze ktos mi jeszcze cos doradzi? prosze tylko nie pisac: szukaj, bo ta opcja dziala do [gluteus maximus] i nigdy nic nie znajduje, nawet jak to jest... aha, nie zalezy mi za bardzo na jakosci obrazu, bo mam stara 15"ke, za to bardzo mi zalezy na tym, zebym mogl przelaczac tryb MONITOR - TV za pomoca kombinacji klawiszy, przy czym opcja ta powinna byc wbudowana w sterownik (zadne tvtoole i podobne). mam win2k, to wazne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Prawda jest taka , że z Radkiem trzeba powalczyć. Teraz jadę na najnowszych sterach ściągnietych za pośrednictwem www.madonion.com . Wreszcie udało mi się w normalnym trybie uzyskać 100Hz przy 1152x864 a obraz rzeczywiście jest ostrzejszy niż na GForce, barwy nasycone dużo lepiej. Generalnie mam poprawę jakości obrazu 2D. Wyłączenie opcji DDC (jeżeli pomyliłem nazwę - sorka) nie pomagało mi w podwyższeniu odświeżania na sterach od Gigabyte. Zawsze miałem 85Hz aż do 1600x1024. Częściowo to może być wina mojego monitora (mam stary MaxData Belinea 106035 19'') i sterowników do niego. Generalnie jestem zadowolony choć ta karta zakupiona przez panią Krysię nie działała by napewno poprawnie (powiedzmy na 50% możliwości). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...