Skocz do zawartości
Gladiator

Radon 8500 czy gf 4200

Rekomendowane odpowiedzi

jestem za Radeonem. Niedawno miałem taki dylemat i wybrałem Radeona. W normalnych ustawieniach trochę wolniejszy ale włącz filtrowanie anizotropowe i wtedy zobaczysz jak daleko GF4 zostaje w tyle

Dokladnie wszyscy ktorzy wiedza co daje ten tryb i jak wyglada na Radeonie , nie maja zadnych dylematow ;) .

Testowane na Necu 22 cale .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobijaja mnie tacy ludzie i te posty!!!!! :evil:

Qrwa bylo to juz ze 100X na tym forum , w necie jest z 10000000 recenzii i porownan obu kart.

Coz niektozy jednak sa na tyle zacofani ze nie potrafia z tego kozystac.

GLUPOTA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobijaja mnie tacy ludzie  i te posty!!!!!  :evil: 

Qrwa  bylo to juz ze 100X na tym forum , w necie jest  z  10000000 recenzii i porownan obu kart.

Coz  niektozy jednak sa na tyle zacofani ze nie potrafia  z tego kozystac.

GLUPOTA

Dokladnie , jeszcze jest dobre jak ludzie pomoga czlowiekowi , a on stwierdza ze mu jeszcze bardziej namacili i juz teraz to calkiem nie wie co kupic .

Szkoda gadac ,grupa FAQ moze cos zmieni ( jak juz pisalem w pierwszysm poscie na FAQu ,stworzmy liste obecnie najlepszych podzespoilow do Pceta , oczywiscie glosowalo by cale forum ) .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się wybiję i polecam GF4Ti4200, za tą samą cenę, dostajesz szybszą kartę, która lepiej się kręci niż Radeon. Różnice zobaczysz tylko jak masz monitor 19" i pracujesz w wysokich rozdziałkach, ja mam stary monitor 17" i biorę GF4Ti4200 bo szybszy. Dodatkowo, ceny sa coraz tańsze, MSI BOX 64 MB VIVO DVI koszutuje 720zł !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się wybiję i polecam GF4Ti4200, za tą samą cenę,  dostajesz szybszą kartę, która lepiej się kręci niż Radeon. Różnice zobaczysz tylko jak masz monitor 19" i pracujesz w wysokich rozdziałkach, ja mam stary monitor 17" i biorę GF4Ti4200 bo szybszy. Dodatkowo, ceny sa coraz tańsze, MSI BOX 64 MB VIVO DVI koszutuje 720zł !

Co tu sie wybijac ?

Nie ma o czym dyskutowac.

R8500 to se mozna porownywac z gf3ti500. Dla mnie nie bylo pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się wybiję i polecam GF4Ti4200, za tą samą cenę,  dostajesz szybszą kartę, która lepiej się kręci niż Radeon. Różnice zobaczysz tylko jak masz monitor 19" i pracujesz w wysokich rozdziałkach, ja mam stary monitor 17" i biorę GF4Ti4200 bo szybszy. Dodatkowo, ceny sa coraz tańsze, MSI BOX 64 MB VIVO DVI koszutuje 720zł !

Co tu sie wybijac ?

Nie ma o czym dyskutowac.

R8500 to se mozna porownywac z gf3ti500. Dla mnie nie bylo pytania.

Dla mnie równierz

Nie zastanawiałem się nawet co kupić R8500 czy Ti4200 po prostu wziąłem Gf, mam 19' i w windzie rozdziałkę 1280x1024 i obraz jest naprawdę git.

bierz titanium..... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres - wybór wcale nie jest taki oczywisty. Wszystko zależy m.in. od tego do czego karta ma być używana itd. Zresztą xan dobrze zaproponował - jeżeli nie masz swojego faworyta rzuć monetą. Ja bym wybrał Radeon'a 8500 bo mam i sobie chwale, ale to jest tylko moje skromne zdanie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Kaeres - wybór wcale nie jest taki oczywisty. Wszystko zależy m.in. od tego do czego karta ma być używana itd. Zresztą xan dobrze zaproponował - jeżeli nie masz swojego faworyta rzuć monetą. Ja bym wybrał Radeon'a 8500 bo mam i sobie chwale, ale to jest tylko moje skromne zdanie....

...ktore oczywiscie uszanuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 8500 tak tak tak.....

Wlasnie zrobilem w sobote taki zakup i odpadlem jakosc w porownaniu z GF2MX nawet nie bede pisal wszystko mi chodzi na full...tylko GTA III skacze bardziej niz na MX 400 :( dlaczego ? Dlatego ze pirat, dlatego ze narazie nie podkrecalem niee bez sensu....

No, ale jakos samej windy skoczyla o 50 % teraz wszystko widze :)

Do tego mam input output video i moge sobie robic VCD a nawet MPEG-2 :)

Co prawda jest taktowany 250 a nie 275 ale chyba sobie podkrece a pamiatki mam 3,5 ns :) bo to vivo

No i z 2340 wynik skoczyl mi na 5400 a mam PIII @ 852 i 256 RAM niestety nie obsluguje mi AGP X4 :( ale niedlugo mienie sprzeciocha wiec sie nie wachaj i siegaj po R 8500 roznica niewielka w wydajnosci a za to jaki krysztalowy obraz :)

No..i powiedzcie mi do jasnej cholery jakie mam sciagac stery ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Kaeres - wybór wcale nie jest taki oczywisty. Wszystko zależy m.in. od tego do czego karta ma być używana itd. Zresztą xan dobrze zaproponował - jeżeli nie masz swojego faworyta rzuć monetą. Ja bym wybrał Radeon'a 8500 bo mam i sobie chwale, ale to jest tylko moje skromne zdanie....

To juz ostatnie podrygi niewidi ;) teraz Ati z tanimi R9000 i 8500 zdmuchnie Niewidie z naszego rynku ;) ja juz od daaaawna od kiedy pojawily sie pierwsze Radki sledze jak ta firma sie rozwija i teraz zbliza sie jej czas :) , aby tylko klony zachowaly dobra jakosc wykonania .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale zaraz zaraz Ty masz Voodoo wiec czemoo sam sobie nie koopisz Radka ?

Po pierwsze to co to ciebie obchodzi co ja mam !!!!!!! I co ja sobie kupuje .

Po drugie na Radeonie 8500 pracowalem 2 miechy i karta mi sie bardzo podobala . Nie jestem fanem gier, i Voodoo potrzebne jest mi tylko do 2d ( no moze czasem do CT albo w Colina zapykam )

Kolejna sprawa jest taka ze nie lubie polityki Nvidi dlatego nie szanuje produktow tej firmy.

Nie pozdrawiam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po drugie na Radeonie 8500 pracowalem 2 miechy i karta mi sie bardzo podobala . Nie jestem fanem gier, i Voodoo potrzebne jest mi tylko do 2d  ( no moze czasem do CT  albo w Colina zapykam ) 

Kolejna sprawa jest taka ze nie lubie polityki Nvidi dlatego nie szanuje produktow tej firmy. 

Nie pozdrawiam .

Ojeju jak sie uniosles :) Ale bardzo dobrze :)

Poza tym VooDoo Rulez :) hehe a jaka jakos obrazu :) hehe :)

A ja sam nie wiem co mam kupic ale jak bede kupowal to poczytam starsze watki :) Bo umiem kozystac z opcji SZUKAJ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po drugie na Radeonie 8500 pracowalem 2 miechy i karta mi sie bardzo podobala . Nie jestem fanem gier, i Voodoo potrzebne jest mi tylko do 2d  ( no moze czasem do CT  albo w Colina zapykam ) 

Nie pozdrawiam .

Ojeju jak sie uniosles :) Ale bardzo dobrze :)

Poza tym VooDoo Rulez :) hehe a jaka jakos obrazu :) hehe :)

A ja sam nie wiem co mam kupic ale jak bede kupowal to poczytam starsze watki :) Bo umiem kozystac z opcji SZUKAJ :)

No ja tez mysle ze dobrze ze sie uniosl :) i Voodoo tez rulez

ale dlaczego na GTA III mi skacze a na MX 400 nie skakalo ?

Tego nie kumam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...bo zeby Radeon dobrze dzialal to trzeba zrobic moda, wgrac jakies inne biosy, ustawic odpowiednio AGP, polutowac zworki, wgrac VIA 4in1, wgrac calkiem inne sterowniki a zeby podkrecic to trzeba czekac na soft ktory go obsluzy :evil: :evil: :evil:

Przez te problemy nigdy nie zdobedzie rynku, ktory posiada nvidia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...bo zeby Radeon dobrze dzialal to trzeba zrobic moda, wgrac jakies inne biosy, ustawic odpowiednio AGP, polutowac zworki, wgrac VIA 4in1, wgrac calkiem inne sterowniki a zeby podkrecic to trzeba czekac na soft ktory go obsluzy  :evil:  :evil:  :evil: 

E tam inne biosy :) mam nowy bios z 8 na koncu :) AGP mam ustawione tak ze lepiej juz nie moge (bo nie wiem ? :) ) z lutownica to ostatnio zblizalem sie do telefonu na razie Radka oszczedze :) VIA 4in1 mam najnowsze ( hmm chyba nie musze instalowac ponownie po zmianie karty ? ) i mam nawet programik polepszajacy wspolprace vii :) z HDD, a jaki soft do podkrecenia nie mam pojecia :(

Ale skoro mam 5400 w 3d Marku a mialem 2340 na MX 400 to powinno smigac i smiga :) ale nie na GTA !!!

Nvidia na poczatku tez miala problemy bo krolowalo voodoo i gdzie teraz jest voodoo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...bo zeby Radeon dobrze dzialal to trzeba zrobic moda, wgrac jakies inne biosy, ustawic odpowiednio AGP, polutowac zworki, wgrac VIA 4in1, wgrac calkiem inne sterowniki a zeby podkrecic to trzeba czekac na soft ktory go obsluzy  :evil:  :evil:  :evil: 

Ta jasne ty zawsze masz jakieś problemy.Ja w swoim radeonie nierobiłem nic z tych rzeczy poza 4in1 które zawsze instaluje.Możesz mi powiedzieć jakie ty zworki lutujesz na Radeonie bo niewidze tam nic co trzeba lutować.A wytłumacz mi też jak odpowiednio trzeba ustawić AGP pewnie ci chodzi że 4x lol.Ciekawe jakie też ine sterowniki wgrywasz ja wchodze na strone ati biore pod zakładką build by ati find a driver.Pózniej wybieram system opreacyjny i model i sciągam czy to takie trudne ?A podkręcać do podkrecam pierwszym lepszy power stripem.No ale ty zawsze jakieś problemy znajdziesz to procek sie kruszy to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o smierdzi itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...