Misiu15go Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Chcę kupić jedną z tych płytek :arrow: Abit NF7 :arrow: Abit NF7-S :arrow: Abit NF7-SL Moge prosić o wymienienie czym różnią się te płytki z góry dzienki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 BYŁO Z ....xXx.... RAZY ! ! ! ! SZUKAJ :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 BYŁO Z ....xXx.... RAZY ! ! ! ! SZUKAJ :evil: To może jeszcze raz plis :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=78042 ale niech mi to będzie ostatni raz! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas911 Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Z mojej strony mogę polecić NF-7.Super płytka, nawet po kilku ekstremalnych sytuacjach działa baaaardzo zadowalająco :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Witam, mam problema, padł mi Abit NF7-S przy vmodzie i chyba mi nie uwzględniom gwary, czyli muszę zakupić nowe MoBo za własną mamone :( i mam dylemat, bo mam tylko 350zł (prawie), miałem sprzedać proca i kupić 2500+M...ale nici chyba...więc pisze ten topic to życzliwych userów którzy pomogą mi wybrać płytę pod A2400+ Płyta może być z allegro. A wacham sie miedzy: - Abit NF7 - Epox 8RDA+ - Epox 8RDA3I Lub NF7-S/L albo 8RDA3+ (tylko te to raczej z allegro bo taniej) Proszę o wypowiedzi!!!!!!!!! Co ci padlo na tym abicie, moze mozna naprawic? A jak nie to moze chcesz sprzedac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 A ja polecam epoxa 8rda (+) mam takiego i mimo iz jest to rev 1,1 to fsb 220 to standard, wyzej nie chce -> dostanie vdd moda to zachce ;) a cena - dałem 270 (thx stranger). Możesz opisac co popsułes robiąc tego moda , cobym nie musiał zakładac takiego topiciu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 ja bym polecal 8rda3i, po tych przejsciach jakie z nia mialem , m.in. przytopiony procek do socketu z powodu ZA DUZEJ temperatury , oblanie jakims plynem w czasie kiedy byla pod pradem ; i nadal dziala - niezniszczalna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZO_PAWEL Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ale gdzieś ty znalazł NF7-S za 370zł??? Powiedz mi... a co do gwary to się jutro dowiem i powiem... No tak w sumie to pewnie tak taniego bym nie znalazł chodziło mi o wersje NF7-SLrev2 czyli ta bez tych przejściówek.Błąd oj taki błąd. a tu sklep w którym kupiłem ta płytke www.gral.pl a tu płytkahttp://sklep.gral.pl/podzespoly/index_opis...=&grp=&znj=abit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Więc tak z Soltekiem mam złe wspomnienia, gdyż składałem na niej kompa kumplowi i nie okazała się tak wydajna... a Epoxa u mnie w mieście się nie dostanie więc chyba zdecyduje się na NF7 (u mnie w miejscowej hurtowni też jest po 320zł)... a gwary mi nie uznali, bo przyczepił się do socketu, mikroskopijne uszkodzenie zapięcia, którego nawet nie widziałem!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ECS ;) EPOX :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ECS ;) ... i zasiłkę megabajta :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 d4 a nie lepiej odrazu Codegen 300W?? co mi padło podczas modu? sam nie wiem, bo wszystko robiłem według schematu z pc lab i pokazało się ładowanie systemiku i padł, restart i ciemność.... ale nie sprzedam bo będę jeszcze próbował reanimacji, uratowałem już GeForce3 po vdimm i chadzał 2 tygodnie, za ten czas pchne go komuś :twisted: i on będzie miał problem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 d4 a nie lepiej odrazu Codegen 300W?? co mi padło podczas modu? sam nie wiem, bo wszystko robiłem według schematu z pc lab i pokazało się ładowanie systemiku i padł, restart i ciemność.... ale nie sprzedam bo będę jeszcze próbował reanimacji, uratowałem już GeForce3 po vdimm i chadzał 2 tygodnie, za ten czas pchne go komuś :twisted: i on będzie miał problem... Ludzka uczciwość nie zna granic :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 dobra plyta to: EPoX 8KTA3+PRO bo dziala na niej moj nowy Bartonek Mobile :Plóm: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 dobra plyta to: EPoX 8KTA3+PRO nic wielkiego u mnie tez działa 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Soltek nie tak wydajna pierwszy raz słyszę może trzeba było w biosie troche pogrzegać, a z ta gwarancjia to bym walczył - na podstawie jakiegos zadrapania odrzucili - nie daj sie niech wysyłaja do dystrybutora !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Jeszcze jutro pójde i powiem co o tym sądze.... ale ja solteka już nie chce, po prostu zraziłem się... i to się na razie nie zmienii.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samone3 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Po tym jak trafiłem na lipnego bartona 2600 to nie chciałem athlonów :D :wink: Ale w sumie twój wybór 8) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Epox EP-8KRAI na KT600 za 270zł. Bardzo stabilna, nawet przy FSB=225MHz, SATA z raidem 0, 1, świetny LAN(niskie obciążenie procesora), niezły dzwięk. Brak otworów przy socket'cie i IEEE, ale za taką cenę nie ma co wybrzydzać. zbychu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Tak w temacie ABITA to może ktoś potwierdzi albo zaprzeczy tym doniesieniom że nowe te z kolorowymi bankami pamięci to nie to samo co te stare wersie podobno problem jest na nich fsb 220 osiągnąć – żeby DoctorPulse wiedział czego się wystrzegać jak go tak na tego Abita namawiacie ja tam nie lubię tego co wszyscy kupują Abitów, CHIFTEC-ów, Kingstonów itp. produktów za którymi stoi duża reklam bo można kupić często tańsze i lepsze rozwiązania!!!! Wracając do twojej gwarancji to czy dostałeś odpowiedz na piśmie czy tylko w sklepie spojrzeli i ci na takiej podstawie odrzucili ja bym z gnojami walczył nie takie rzeczy ludzie robili i im płyty przyjmowali!!! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Poszła do dystrubutora i muszę czekać (powiedział cos koło 2 tygodni), właśnie co do tych kolorków, lepszy w niebieskim czy w czernii? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek z Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 co do płytki: ja od 3 miechów jade na MSI K7N2 DELTA --- REWELACJA !!! POLECAM. CENA OK. 500 ZŁ, ALE PŁYTKA REWELACJA,WŁASCIWIE TO SAMO CO ASUS DELUXE ( JEDYNYN MANKAMENT TO TO ZE OSZUKUJE NA TEMP. PROCKA - podaje o 4 stopnie wieksza niz jest w rzeczywistosci ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 no to rzeczywiście super ASUS i Soltek na ten duży plus że nie trzeb wróżyć jaką temperatórę ma procek bo odczyt jest prosto z diody procka!!!! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Jacek z czy ty czytać nie umiesz?? wyraźnie napisałem że chcę płytkę kupić do 350zł max!!! a ty mi tu z 5 stówami wyjeżdżasz, a zgadywać temperaturki nie chce... i nie ufam MSI, po doświadczeniach moich kumpli, jednemu w ten sam dzień co kupił padła, bodajże K7N2....raczej wezme Abita NF7 mam już ugadanego w hurtownii za 310zł + zalman na NB... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Jak nie chcesz miec żadnych problemów i nie martwic sie o nic bierz GIGABYTE najlepiej na KT bo NF widze że nawet na nalepszych płytach robi DYM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 DoctorPulse jak ugadałeś za taką cenę Abita+Zalman to bierz i się nawet nie zastanawiaj :D okazja jak ta lala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Asus A7N8X v2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Ja wiem, juz jest odłożony tylko iść i zapłacić, tylko czekam co mi powiedzą na gwarancji, bo płytka została wysłana do producenta, ale co z tymi TwinMOSami bo już mam tą kość w domu i nie moge jej już zamienić, ale widaje mi się że zrobiłem dobrze.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 TwinMosy i nForce to istnie diabelskie połączenie, to sie uwielbia gryźć ja bym raczej nie dawał TwinMosa na płytę z nForce'm - mogą być problemy, a co dopiero o o/c mówić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...